Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
500-20 000 kr 1-30 dagar 0-1600 kr 18 år 6000 kr Ansök nu

Sedan år 2009 har Vivius.se erbjudit snabblån till personer som är i behov av ett snabbt kontanttillskott. Hos Vivius.se så ansöker man om lån direkt på deras hemsida, där man även hittar information om lånen, tydliga villkor och priser. Hos Vivius.se kan alla nya låntagare ansöka om ett räntefritt lån första gången på upp till 6 000 kronor.

Bakom Vivius.se finns finansgruppen 4Finance AB som idag är ledande när det gäller att låna ut pengar till privatpersoner. 4Finance har verksamhet i flera länder och utöver Vivius.se så har man även ett ytterligare lånebolag i Sverige, Onea, som även erbjuder privatpersoner större lån på upp till 30 000 kronor, med återbetalningstid på upp till 2 år.

Lån och avgifter

Vivius.se erbjuder lån på mellan 50 kronor upp till 20 000 kronor till privatpersoner med en löptid på 30 dagar. De personer som lånar första gången kan låna upp till 6 000 kronor. Om man sköter sin inbetalning korrekt och i tid så kan man vid det andra lånetillfället låna upp till 9 000 kronor. Vid det tredje lånetillfället kan man låna upp till 16 000 kronor och har man skött alla sina tidigare lån och betalat dessa senast på förfallodagen så kan man därefter få låna upp till 20 000 kronor vid varje nytt lånetillfälle.

Vivius.se tar ut en fast ränta för sina lån som ligger på 12 procent för de första 30 dagarna och därefter 15 procent för de efterföljande 30 dagars perioder, vilket blir aktuellt först om man förlänger lånet alternativt delbetalar lånet.

– Låna 500 kronor, ränta 60 kronor, återbetala 560 kronor
– Låna 1 000 kronor, ränta 120 kronor, återbetala 1 120 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 360 kronor, återbetala 3 360 kronor
– Låna 6 000 kronor, ränta 720 kronor, återbetala 6 720 kronor

För nya kunder så erbjuder Vivius.se möjligheten att låna upp till 6 000 kronor helt räntefritt. Det innebär att om man lånar 6 000 kronor så betalar man tillbaka 6 000 kronor inom 30 dagar. Detta gör att nya kunder har möjlighet att prova på Vivius.se tjänster kostnadsfritt vid första lånet.
Vivius.se erbjuder möjlighet att förlänga lånen med 30 dagar för en kostnad som motsvarar 15 procents ränta på lånebeloppet. Man kan även delbetala sitt lån och sedan bara betala 15 procent ränta på det återstående beloppet.

Om man inte betalar sitt lån senast på förfallodagen så kommer man bli tvungen att betala en förseningsavgift på 125 kronor, utöver den lagstadgade påminnelseavgiften på 60 kronor.
Villkor för att låna

För att få låna hos Vivius.se så behöver man uppfylla följande villkor.

– Att man har fyllt 18 år
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Att man har ett registrerat svenskt telefonnummer
– Att man har ett bankkonto i en svensk bank
– Att man blir godkänd i en sedvanlig kreditbedömning
– Att man inte ha några betalningsanmärkningar

Man får inte heller ha några utestående skulder till Vivius.se eller dess systerbolag och om man tidigare har lånat så ska man ha skött sina tidigare betalningar till Vivius.se. Vivius.se använder sig inte av UC i samband med att de tar kreditupplysningar. Vivius.se har inga krav på inkomster.

Utbetalning av lån och öppettider

Vivius.se betalar ut alla lån som blivit godkända under vardagar mellan klockan 08:00 och 21:00. Under helger sker utbetalningar mellan klockan 10:00 och 18:00. Om man använder sig av bankerna Handelsbanken eller Nordea så får man sina pengar insatta på kontot omedelbart. För andra banker så kommer pengarna in på kontot senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Vivius.se är ett lånebolag som har lång erfarenhet av lån till privatpersoner. Avgifterna för lånet är mycket bra samtidigt som man erbjuder sina kunder möjlighet att förlänga eller delbetala sina lån, så att de slipper få problem med sin ekonomi. Att man också erbjuder alla nya kunder ett första räntefritt lån på upp till hela 6 000 kronor är också mycket generöst. Vivius.se har bra öppettider till sent på kvällen men även under helger vilket gör att det finns möjlighet att snabbt få sina pengar då man behöver dessa som bäst.

Det finns inget negativt med Vivius.se utan i grund och botten är Vivius.se ett föredöme för låneföretagen när det gäller god kundservice, rimliga avgifter för lånen och generösa öppettider.