Bästa Snabblån Utan UC

Här har vi samlat alla snabblån som inte tar UC på dig när du ansöker om ett lån. Det är bra att låna pengar från kreditgivare som inte tar UC för om du får för många UC-förfrågningar på dig så kan “storbankerna” bli tveksamma på din kreditvärdighet och då blir det svårt att ta bolån eller abonnemang. Som tur är så finns det andra kreditupplysningsföretag än UC, vilket innevär att du slipper få sämre kreditvärdighet.

Lånebelopp Löptid Effektiv årsränta Min. ålder Inkomstkrav Bet.anm UC
Frogtail lån 1000-40 000 kr 1-36 mån 22,70-132,10% 18 år 100 000 kr/år OK Utan UC
Ansök nu
Ferratum lån 500-20 000 kr 1-3 mån 0-200% 21 år 100 000 kr/år OK Utan UC
Ansök nu
Vivus lån 500-20 000 kr 1-3 mån 0-200% 18 år Inget krav OK Utan UC
Ansök nu
Risicum lån 500-20 000 kr 2-3 mån 0-117,21% 18 år 100 000 kr/år OK Utan UC
Ansök nu
Credway lån 1000-30 000 kr 3-62 mån 33,18% 18 år Inget krav OK Utan UC
Ansök nu
Meddelandelån 500-30 000 kr 1-36 mån 0%-2333,95% 20 år Inget krav Nej Utan UC
Ansök nu

Vi jämför bästa snabblån utan UC

Välkommen till Sveriges störta guide över snabblån utan UC 2018. Här finner du en uppdaterad lista på de bästa snabblånen Sverige har att erbjuda, som inte tar UC på dig.

Låna pengar utan UC

UC, eller upplysningscentralen som det också heter, är Sveriges största kreditupplysningsföretag och används av Sveriges större banker för att kolla hur din kreditvärdighet ser ut. UC AB är ett företag som ägs av 6 storbanker i Sverige och de säljer kreditinformation till privatpersoner och företag. Har man för många kreditkollar på sig så blir storbankerna tveksamma på dig och undrar helt enkelt varför du har fått så många upplysningar. Om en lånegivare gör en kreditupplysning på dig så kommer andra lånegivare se att du tagit ett lån tidigare. Ju fler snabblån du tar som registreras via UC, ju svårare blir det att bli godkänd av andra. Vi rekommenderar att man tar snabblån utan uc för att helt enkelt minimera att du får problem i framtiden. Att låna pengar utan UC betyder dock inte att en kreditupplysning uteblir utan att de helt enkelt använder ett annat kreditupplysningsföretag.

Vad är en kreditupplysning?

lånegivare använder en kreditupplysning för att få tag i viktigt information om din ekonomiska situation. Detta är för att helt enkelt vara säker på att du är kapabel till att betala tillbaka ditt lån. Själva tanken med en kreditupplysning är att det innebär en liten risk att låna till någon som tidigare skött sin ekonomi, och att det är en stor risk att låna till någon som misskött sina betalningar. En kreditupplysning innehåller ibland inte bara ekonomisk information utan kan också innehålla personliga frågor som om du är gift eller har utvandrat. Du som lånar nyttjar av detta också då det aldrig är rekommenderat att låna pengar om du kanske inte kan betala tillbaka.

Hur fungerar smslån utan UC?

De som behöver kreditinformation vänder sig oftast till upplysningscentralen då det är det dominerande kreditupplysningsföretaget i Sverige. De finns dock andra alternativ på marknaden som man kan vända sig till och några exempel på dessa är: Bisnode, Creditsafe och Soliditet. Om det görs en kreditprövning hos till exempel Bisnode så registreras den bara där och gör det omöjligt för lånegivare och andra att se tidigare kreditupplysningar om de kollar med UC eller någon annat kreditupplysningsföretag. Detta är bra för dig som lånetagare då du inte blir nekad ett lån på grund av för många kreditupplysningar. När du lånar pengar utan UC så finns det dock inte så väldigt många alternativ till lånegivare som det skulle göra med UC. Du kan heller oftast inte låna lika mycket pengar som du skulle kunna med UC men är du ute efter ett litet snabblån så behöver detta inte vara ett problem. Jämför fler lån utan uc här.