Idag kan man läsa i många av dagens tidningar att Trustbuddy för tillfället pausar sin verksamhet. I ett pressmeddelande framgår det att aktien nu har handelsstoppats och bolaget kommer upprätta en kontrollbalansräkning. Som ledande jämförelsetjänst för snabblån så plockade vi bort Trustbuddy från listan redan i torsdags för att ni som besökare inte ska drabbas av detta.

Om Trustbuddy

Lånegivaren TrustBuddy började sin resa i Norge år 2009. Redan år 2013 hade företaget nått ut till sex länder i Europa med sin låneprodukt. Med sina 300000 medlemmar så är de det största peer-to-peer bolag inom snabblån och den första inom branschen att bli börsnoterade.

44 miljoner borta

Till Breakit.se så säger den nya ledningen för Trustbuddy att bolaget använt långivarnas kapital ”i strid mot deras instruktioner”. Det har lett till att det uppstått en brist mellan insatt kapital från långivarna och de tillgängliga medlen på klientmedelskontot på 44 miljoner kronor.

Snabblån som fungerar

Det finns en drös oseriösa företag som en efter en rensas bort från internet. Vår lista uppdateras löpande med seriösa aktörer där du som besökare kan läsa mer om vilket företag som ligger bakom respektive tjänst. Använd vår snabblånelista för att jämföra och hitta ett snabblån.