Att kunna ta ett snabblån när behovet av kontanter finns och det fortfarande är ett tag kvar tills man får lön är ett bra alternativ om man inte har familj eller vänner som kan ge ett handlån då man har behov av kontanter. Ofta kan det behövas ett tillskott i hushållskassan när man fyller år, under julveckan eller under semesterresan. Även midsommar är en sådan helg då utgifterna gärna sticker iväg och då kan det vara bra att det finns möjligheter att kunna ta ett snabblån till midsommar.

Om man vet att man kommer att behöva ett extra tillskott av kontanter innan midsommar så bör man vara ute i god tid och ansöka om ett snabblån redan dagen innan midsommar så att lånet betalas ut samma dag. Man bör även för säkerhets skull även välja ett lånebolag som har samma bank som en själv så att man säkert vet att pengarna kommer in dagen före midsommar då man annars kan få vänta ända till måndagen på sina pengar. Om man skulle få ett akut behov av kontanter under midsommarafton och på midsommardagen så finns det ett ytterst fåtal lånebolag som har öppet och som kan bevilja ett sms till midsommar och betala ut pengarna, även på midsommarafton och på midsommardagen. Detta under förutsättning att man ansöker om ett snabblån under lånebolagets öppettider och att man har samma bank som lånebolaget.

Utbetalning av snabblån till midsommar

Som tidigare nämnts så krävs det att man har samma bankkonto som lånebolaget för att kunna få sina pengar utbetalda under kvällstid eller på helger, som bland annat midsommar. De banker som är aktuella för utbetalningar under andra tider än vardagar är SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken. Har man sitt bankkonto i någon annan bank så kan det vara svårt att kunna få sina pengar utbetalda under en kväll eller under helger utan då får man istället vänta på pengarna tills nästkommande vardag.

För att kunna få en utbetalning av snabblån till midsommar så krävs först att man fyller i en låneansökan på lånebolagets hemsida, ett lånebolag som man har kontrollerat har öppet under helger, gör utbetalningar under helger och som dessutom har samma bank som en själv. Denna information kan man hitta på sidor som recenserar lånebolag som exempelvis bästasnabblån.se. Här kan man även få annan information som exempelvis lånebelopp, återbetalningstider, utbetalningstider, lånevillkor och kostnader för snabblånet, vilket gör att man dels kan söka upp de lånebolag som erbjuder utbetalning under helger och har samma bank som en själv men även jämföra priserna mellan lånebolagen så att man kan låna till den mest förmånligaste kostnaden.

Efter att man har fyllt i ansökan och verifierat sin identitet med BankID så får man direkt ett besked om man får sitt lån beviljat eller inte, så man slipper sitta och vänta på pengar som inte kommer. Därefter så sker utbetalningen under lånebolagets öppettider, även under helger, och då man har valt ett lånebolag som har samma bank som en själv, så kommer pengarna in på kontot direkt, även under midsommar.