Att kunna ta ett snabblån då man hamnat i en situation där man snabbt behöver tillgång till kontanter är en bra lösning, om man saknar andra förmånligare sätt att låna pengar på som exempelvis att låna från familjen eller vänner. För att kunna ta ett snabblån så behöver man uppfylla de lånevillkor som lånebolagen har som bland annat att man ska vara myndig, vara folkbokförd i Sverige och ha en fast inkomst. De allra flesta lånebolag kräver också att man inte har några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns dock ett flertal lånebolag där man kan ansöka om och få ett snabblån med betalningsanmärkningar.

De lånebolag som erbjuder snabblån med betalningsanmärkningar gör ofta en djupare kreditprövning där man inte bara ser till den tidigare kredithistoriken utan även till hur ekonomin ser ut idag och utifrån det så kan lånebolaget göra en bedömning över låntagarens betalningskapacitet och betalningsvilja. Det ett lånebolag kontrollerar är hur gamla betalningsanmärkningarna är, om det är äldre betalningsanmärkningar är det lättare att få lånet beviljat än om det är helt nya betalningsanmärkningar.

Lånebolaget kontrollerar även om det finns ett skuldsaldo hos Kronofogden, vilket talar om ifall låntagaren har betalat sin skuld eller inte och i så fall även hur snabbt denne betalade sin skuld, vilket är sådant som visar låntagarens betalningsvilja. Slutligen så ser man även över hur ekonomin ser ut idag, om man har en fast inkomst och en ordnad ekonomi som gör det möjligt för låntagaren att kunna betala tillbaka lånet senast på förfallodagen. För att kunna styrka det sistnämnda så kan lånebolaget komma att begära in kopior på handlingar som bland annat visar att man har en fast inkomst.

Kostnader för snabblån med betalningsanmärkningar

När man tar ett snabblån så får man betala en kostnad för lånet som kan bestå av en uppläggningsavgift, en aviavgift och en ränta. Dock så har vissa lånebolag valt att endast ta en ränta på sina snabblån, vilket i och för sig blir en lika stor kostnad för lånet ändå, men som gör det möjligt att dra av 30 procent på hela lånekostnaden i deklarationen. De lånebolag som har de absolut lägsta priserna för sina snabblån kräver normalt att man inte får ha några betalningsanmärkningar. Därför så får man oftast betala en lite högre kostnad för snabblån med betalningsanmärkningar. Dock så skiljer sig även priset åt mellan de lånebolag som erbjuder snabblån med betalningsanmärkningar åt ganska stort, i vissa fall så kan priset för ett snabblån vara dubbelt så högt hos ett lånebolag jämfört med ett annat. Därför så är det bra att man jämför priserna mellan olika lånebolag innan man ansöker om ett snabblån med betalningsanmärkningar.

Information om de olika lånebolagen och deras priser får man om man läser på sidor som publicerar recensioner av lånebolag, som exempelvis bästasnabblån.se. Här kan man även hitta massor av annan bra information som exempelvis lånebelopp, återbetalningstider, utbetalningstider, lånevillkor och en del annat som gör det lättare att hitta ett lånebolag som kan uppfylla de behov som man har när det kommer till lånebelopp, återbetalningstider och utbetalningstider.