Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
smspengar
500-20 000 kr 1-60 mån 45-15 340 kr 18 år
Ansök nu

Smspengar är ytterligare ett lånebolag som har erbjudit privatperson lån sedan många år tillbaka. Man grundade företaget redan år 2007 och har sedan dess varit ett mycket populärt lånebolag bland de personer som snabbt och enkelt behöver ett kontanttillskott till sin kassa. Idag så erbjuder man snabblån på upp till 10 000 kronor men även ett avbetalningslån på upp till 20 000 kronor, med en återbetalningstid på upp till 5 år. Att ansöka om ett lån hos Smspengar är enkelt och görs direkt på hemsidan. Man får direkt besked om lånet beviljas och sedan pengarna utbetalda.

Lånesajten Smspengar drivs av Smspengar Norden AB. Under några år så har Smspengar varit ganska osynliga men har på senare tid varit mer framåt, vilket kan bero på att man väntade in tillståndet från Finansinspektionen.

Lån och avgifter

Har man ett behov av ett snabbt tillskott av kontanter så kan man ta ett snabblån hos Smspengar på mellan 500 kronor upp till 10 000 kronor med en återbetalningstid på 30, 60 eller 90 dagar, beroende på de belopp som man har lånat. Behöver man ett större lån på upp till 20 000 kronor så kan man ansöka om ett avbetalningslån som löper på upp till 5 år, även det beroende på vilket belopp man lånar. Det innebär att man får bättre förutsättningar att kunna planera sin privatekonomi. Dessutom kan man, om behov uppstår, även ansöka och få ett snabblån beviljat trots att man redan har ett avbetalningslån.

Smspengar tar endast ut ränta för sina lån och därmed så slipper man betala andra lånekostnader och aviavgifter samtidigt som hela beloppet som man betalar för sitt lån är avdragsgill i deklarationen. Nedan följer exempel på kostnader för ett snabblån med 30 dagars kredit.

– Låna 1 000 kronor, ränta 280 kronor, återbetala 1 280 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 580 kronor, återbetala 3 580 kronor
– Låna 5 000 kronor, ränta 890 kronor, återbetala 5 890 kronor

Smspengar ger alla nya kunder en rabatt för det första lånet om de lånar ett belopp på mellan 500 upp till 2 000 kronor. Rabatten ligger på mellan 11 upp till 64 procent, beroende på vilket belopp som man lånar.

Behöver man ett större lån som ska återbetalas med en amorteringstid på upp till 5 år så kan man låna mellan 11 000 upp till 20 000 kronor med en årlig ränta på 29 procent.

Om man inte kan betala tillbaka sitt lån senast på förfallodagen så har man möjlighet att förlänga sitt lån mot en kostnad. Man kan förlänga lånet med 8, 15 eller 30 dagar. Förutsättningen för att man ska kunna förlänga sitt lån är att man begär en förlängning innan fakturan har förfallit till betalning. Om man inte betalar sin faktura senast på förfallodagen så får man betala extra kostnader i samband med att en påminnelse skickas ut. Dessa kostnader är en förseningsavgift på 125 kronor, en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och dröjsmålsränta som löper med 30 procent per år.

Villkor för att låna

Smspengar kräver följande av de personer som vill låna hos företaget.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkning är okej
– Ha fyllt minst 18 år
– Är folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svenskt personnummer
– Inneha en giltig e-postadress
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang
– En taxerad inkomst de senaste två åren på mellan 20 000 upp till 120 000 kronor.

Man kan få lån beviljade hos Smspengar även om man har betalningsanmärkningar. Dock får man inte ha några obetalda skulder och dessutom kan det krävas en högre inkomst för att få låna.

Smspengar använder sig inte av UC i samband med att de gör kreditprövningar.

Utbetalning av lån och öppettider

Smspengar har öppet alla helgfria vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Under dessa tider så granskas ansökningar och utbetalningar sker. Efter att en låneansökan blivit beviljad så kommer pengarna att betalas ut och man har pengar senare under dagen eller senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Smspengar lånar ut upp till 20 000 kronor med snabb hantering och en återbetalningstid på 5 år. För snabblån så har man alltid pengarna på kontot senast nästkommande vardag medan utbetalningstiden för avbetalningslån tar cirka 2-3 dagar.

Man använder sig inte heller av UC och accepterar även kunder med betalningsanmärkning. Man har också ganska låga inkomstkrav.

Inga utbetalningar på kvällar eller helger. Avgifterna för snabblån ligger högre än genomsnittet.