Snabblån är ett lån som får allt större efterfrågan. Vi på bästa snabblån finns för at du ska kunna hitta ett snabblån som är bra samtidigt som vi granskar alla aktörer på marknaden. Här tänkte vi ta upp hur du jämför snabblån på enklaste sätt.

Hur mycket behöver du låna?

Det första du behöver räkna ut är hur mycket du behöver låna. Många gör misstaget att låna för mycket pengar och får sedan svårt att betala tillbaka. Se till att verkligen bara låna den summan som du behöver. Det vanligaste är att låna 1000 kr via snabblån men du kan låna upp till 20 000 kr.

Hur lång låneperiod behöver du?

Det andra viktiga är att veta hur länge du behöver låna dina pengar. Snabblån brukar ligga på 15-90 dagars låneperiod så se till att inte låna för kort tid. Dock så brukar det bli dyrare att ta ett långt snabblån så försök att pricka in den perioden du tror behöver.

Har du råd att ta ett snabblån?

Det här är nog den vikigaste punkten av dom alla. Många tar ett snabblån för att betala räkningar vilket vi tycker är okej. Dock så ska du aldrig ta ett snabblån för att betala ett annat lån, då det oftast blir en ond spiral som slutar med att ditt lån har vuxit och blivit mycket större än vad det var från början. Så låna endast i nödfall. Annars är det bätre att fråga vänner och familj än att ta ett lån.

Vi vill avsluta med att säga att det finns många aktörer som erbjuder gratis snabblån till dig som är ny kund. Så är det första gången du lånar så är det bästa att ta ett snabblån utan ränta och avgifter. Men kom ihåg, betala alltid tillbaka ditt lån i tid!