Vivus

Långivaren Vivus är en av de större på marknaden när det gäller snabblån. De erbjuder mindre lån på maximalt 20 000 kronor helt utan fasta avgifter. Det tas inte heller någon UC på låntagaren vilket troligen lockar många. Dessutom erbjuds helgutbetalningar och lån till personer under 20 år.

Vivus
Vivus recension
Omdöme 3.13/5 (6.26/10)
Min. belopp: 2.000 kr
Max. belopp: 15.000 kr
Ny kund: 5.000 kr
Löptid Flexibel
Årsränta: 39 %
Avi: 0 kr
Uppläggning: 395 kr
Åldersgräns: 18 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Prövas
Krav på inkomst: Info saknas
Vivus skärmdump

Ansökningar, villkor och löptider

Hos Vivus är det enkelt att ansöka om ett lån. Som låntagare går man bara in på långivarens sajt, väljer hur mycket man vill låna, hur lång löptid som önskas och så vidare. Ansökan valideras sedan med bankID och sedan är det klart. Om man inte har bankID kan man också validera lånet med hjälp av ett telefonsamtal och då ringer kundtjänsten upp låntagaren under öppettiderna. Handläggningstiden är snabb och ett godkänt lån har direkt utbetalning till bankerna Nordea och Handelsbanken. Hos de här bankerna finns också helgutbetalning. Om låntagaren har en annan bank syns pengarna antingen samma dag eller dagen efter.

När det gäller villkoren är Vivus en relativt sund långivare. De är relativt restriktiva med att ge personer med betalningsanmärkningar. De gör dock en individuell bedömning i varje fall och om man har färre än tio anmärkningar och kan visa på att skulderna är betalade är chansen att få lånet beviljat relativt stor. I övrigt ställs det krav på att låntagaren ska vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt mobilnummer, samt vara minst 20 år. Som låntagare kommer det också att göras en kreditupplysning och man måste klara en sedvanlig kreditprövning för att få låna pengar. Hos Vivus står det också mycket tydligt angivet att man inte bör ansöka om lån i de fall man vet att man inte kommer att kunna betala tillbaka det.

När det gäller löptiderna är Vivus relativt flexibla. Bäst villkor får låntagaren dock om denne väljer löptiden 30 dagar.

Avgifter och räntor

De avgifter och räntor som finns hos Vivus är relativt låga jämfört med andra långivare. När det gäller att förlänga lånen är dock kostnaderna ganska höga. Ett plus är att det finns räntefria erbjudanden hos långivaren.

Stor andel godkända ansökningar

Hos Vivus godkänns de allra flesta ansökningar. Det ställs en del krav på låntagaren men å andra sidan är långivaren mänsklig och sätter sig in i låntagarens situation.

Kundtjänst

Kundtjänsten har öppet under vardagar från klockan 08.00 till 17.00. Det är lätt att få kontakt med kundtjänsten antingen via telefon eller via e-post.

Sammanfattning

Om du vill låna pengar av ett säkert och väletablerat bolag är Vivus helt rätt. Det erbjuds helgutbetalningar, och räntorna är relativt låga. Kundtjänsten har generösa öppettider och det är enkelt att skicka in sin ansökan. Det finns dock relativt få löptider att välja mellan, och det är dyrt att förlänga sitt lån om man inte kan betala det.

Öppettider 01:a augusti

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vårt betyg på Vivus

Räntor: 1/10
Avgifter: 4/10
Privatlån: 1/10
Snabblån: 8/10
Beviljade lån: 6/10
Bolag / etablering: 10/10
Support öppettider: 10/10
Tydlighet: 10/10
Snittvärde:6.25 poäng

Kontakt

Företag:4Finance AB
Postadress: Hammarby Allé 47
Postnummer:120 30 Stockholm
Telefon:08 420 400 20

Fler recensioner på Bästasnabblån.se