Pluskan

Pluskan är en lite humoristisk och annorlunda kreditgivare som har nischat sig med en mycket personlig hemsida, generösa villkor och 0 dolda avgifter. Kreditgivaren som är skapad av Untie Credits AB riktar sig till en målgrupp av kunder som är ute efter en förmånlig kontokredit. Den kan som max sträcka sig till 30 000 kronor och som minst 5000 kronor. Den utnyttjade krediten betalas med ränta och den outnyttjade krediten betalas inte alls. Namnet Pluskan kommer av slang för ordet plånbok. Hos Pluskan får du ett eget konto som kallas Pluskan-kontot där du kan behandla dina ärenden osv.

Pluskan
Pluskan recension
Omdöme 2.56/5 (5.12/10)
Min. belopp: 5.000 kr
Max. belopp: 30.000 kr
Löptid: Upp till
Årsränta: 24 %
Avi: 0 kr
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 26.82 %
Åldersgräns: 20 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Nej
Inkomst/år: Ja, men ej definierad
Pluskan skärmdump

Vilka kostnader är att räkna med hos Pluskan?

Du kommer inte att bli negativt överraskad av dolda kostnader om du blir kund hos Pluskan. Här är det enbart ränta som tillkommer – en ränta som är satt till 2 % i månadsränta och 24 % i fast årsränta. Med andra ord kan Pluskan bli en svår konkurrent till andra aktörer som satt upp en prisgaranti. Du betalar av på krediten månadsvis, med ett minsta belopp om 500 kronor eller 5 % av kreditgräns. Tyvärr är den satta kreditgränsen inte möjlig att ändra.

Förloppet

Klicka bara på Ansök nu längst ned på Pluskans sajt så slungas du vidare till ett formulär med boxar där uppgifterna om dig ifylles. Ansökningsprocessen är snabb och enkel, svar ges så fort underlaget är granskat och kreditprövningen är tagen av Bisnode. Ingen UC tillämpas.

Om svaret kommer snabbt så är utbetalningarna desto långsammare. Detta kan ha flera anledningar, som att man vill få kunden att få avstånd till lånebegäret eller liknande. Hur som helst måste du vänta 1-2 bankdagar för att få pengarna. En nackdel för vissa – en fördel för andra.

Vem är behörig ett Pluskan-konto?

För att bli en delaktig kund hos Pluskan, måste du uppfylla vissa kriterier. Du måste bland annat vara 20 år eller över, vara max 65 år, inte ha andra lån hos samma aktör, vara skriven i landet, inte ha betalningsanmärkningar samt ha en inkomst. Det finns ingen specifik inkomstlimit, men ju högre inkomsten är desto förmånligare kreditgräns.

Pluskans kundtjänst

Alla vardagar kan kundtjänsten nås, antingen på telefon eller genom att fylla i ett kontaktformulär. Kundtjänsten har helgstängt. Det ska också poängteras att kundtjänsten alltid prioriterar sina egna kunder först, så är du ännu inte kund så kan du få vänta lite längre på ett svar.

Sammanfattning

Mycket generösa villkor och låga räntor – det är Pluskan, det. Att få lite extrapengar vid behov är aldrig fel och ju mindre det kostar dig att betala tillbaka, desto bättre. Det är samtidigt lite småtrevligt med en långivare som uttrycker sig lite kamratligt och lägger extra krut på sin hemsida.

Pluskan har en välkomnande atmosfär och med de rimliga villkoren får man intrycket av att de är mycket seriösa.

Öppettider 01:a augusti

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vårt betyg på Pluskan

Räntor: 7/10
Avgifter: 10/10
Privatlån: 3/10
Snabblån: 5/10
Beviljade lån: 1/10
Bolag / etablering: 5/10
Support öppettider: 5/10
Tydlighet: 5/10
Snittvärde:5.125 poäng

Kontakt

Företag:Loan Exchange Nordic AB
Postadress: Box 396
Postnummer:541 28 Skövde
Telefon:08-145559
E-mail:kontaktformulär

Fler recensioner på Bästasnabblån.se