Monetti

Monetti är en av de större långivarna på marknaden idag och kan erbjuda lån på summor upp till 20 000 kronor. De har två typer av lån, Monettilån och Monetti Flexilån. Skillnaden mellan dessa två är att Monettilånet har en högre ränta men en avbetalningstid på upp till 12 månader medan Flexilånets ränta är en fast ränta på 3,25 procent och både uttagen och återbetalningstiden är flexibel. Flexilånet är ett kreditlån, vilket Monettilånet inte är. Varken Monettilånet eller Monetti Flexilånet tar någon UC, vilket kan vara bra att veta. Om man ofta sökt lån med UC kan kreditvärdigheten ta skada, något att tänka på för den som kanske vill ta ett bostadslån så småningom.

Monetti
Monetti recension
Omdöme 3.25/5 (6.5/10)
Min. belopp: 3.000 kr
Max. belopp: 20.000 kr
Löptid: Upp till
Årsränta: 39 %
Avi: 45 kr
Uppläggning: 350 kr
Åldersgräns: 18 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Prövas
Inkomst/år: Ja, men ej definierad
Monetti skärmdump

Monetti i korthet

Monetti har funnits på marknaden sedan 2006 och startades som ett komplement till bankerna som inte alltid kan tillgodose kundens behov. Monetti kan erbjuda mindre lån och krediter för kunder med tillfälliga behov till ett bättre villkor än många av sina konkurrenter. Lån och krediter ges endast till kunder som anses kreditvärdiga, därför görs en bedömning av denna innan ett lån eller en kredit godkänns. Monetti lyder under den svenska Finansinspektionen och dess norska motsvarighet Finanstilsynet.

Låna med förnuft

Avsikten med lånen hos Monetti är aldrig att försätta folk i skuldfällor. Utöver befintlig lagstiftning har Monetti också egna riktlinjer för vad som ska betraktas som ansvarsfull långivning. Först och främst bör kunden aldrig ta ett större lån än nödvändigt. Det här kan låta som en självklarhet, men många låneaktörer vill gärna att kunden lånar större summor och under ett längre tidsperspektiv. Monetti tillåter också bara ett lån i taget, som är tänkt att lösa de små ekonomiska problemen. Behöver man istället en långsiktigare lösning på sina ekonomiska problem rekommenderas andra långivare än Monetti.

Information om lånens villkor

Som kund måste man veta vad ett lån kommer att kosta för att veta om man har råd att ta lånet. Här är Monetti tydliga med att berätta exakt vad ett lån kostar inklusive räntor så att kunden vet den månatliga kostnaden i detalj. En kreditprövning för att säkerställa att kunden har möjlighet att återbetala beloppet. Trots denna är det många som får sin låneansökan beviljad hos Monetti där de skulle ha fått avslag hos en större långivare.

Låna bara om ekonomin tillåter det

Avslutningsvis bör man aldrig låna pengar om man vet att man omöjligt kan betala tillbaka. Lån är till för att täcka plötsliga kostnader eller som en tillfällig nödlösning. Om situationen uppstår ofta, rentav varje månadsslut är Monetti inte den bästa lösningen. Då bör istället en översikt över den egna ekonomin göras. Vilka är de fasta kostnaderna? Går det att dra ner på kostnader och utgifter? Går det att leva lite billigare? Kanske en förälder kan bidra med ett tillfälligt lån om det skulle bli nödvändigt. När man väljer att låna hos ett låneföretag innebär det naturligtvis att pengarna också ska betalas tillbaka och om man vet med sig att detta blir svårt bör man avstå från lånet.

Öppettider 01:a augusti

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag:08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 15:00
Söndag: 10:00 - 10:00

Vårt betyg på Monetti

Räntor: 1/10
Avgifter: 5/10
Privatlån: 2/10
Snabblån: 8/10
Beviljade lån: 8/10
Bolag / etablering: 10/10
Support öppettider: 8/10
Tydlighet: 10/10
Snittvärde:6.5 poäng

Kontakt

Företag:Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Postadress: Box 4285
Postnummer:102 66 Stockholm
Telefon:08-588 581 00

Fler recensioner på Bästasnabblån.se