Klara Lån

Klara Lån är en kreditförmedling som hjälper dig att jämföra lån hos olika långivare på marknaden. En kreditförmedling gör det smidigare för dig att leta efter ett passande lån genom att skicka en samlad ansökan som går till flera olika lånegivare på en gång. Klara Lån är kostnadsfritt och du får ett snabbt besked direkt på datorskärmen.

Lånen som Klara Lån förmedlar har en löptid på minst två månader och upp till 5 år. Den effektiva räntan är mellan 16 och 195%. Klara Lån förmedlar endast lånet, pengarna ska sedan återbetalas till den lånegivare du valt.

Klara Lån
Klara Lån recension
Omdöme 3.31/5 (6.62/10)
Min. belopp: 1.000 kr
Max. belopp: 200.000 kr
Löptid: Upp till
Avi: 0 kr
Uppläggning: 0 kr
Åldersgräns: 18 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Prövas
Inkomst/år: Minst 100000 kr
Klara Lån skärmdump

Hur gör man en ansökan?

För att låna med Klara Lån fyller du i ett formulär på deras hemsida. Där anger du vem du är och hur din ekonomi ser ut med inkomster och utgifter. Sedan kontaktar Klara Lån olika långivare och ber om låneförslag. Dessa förslag presenteras sedan för dig och du kan välja vilka förslag du vill titta närmare på. Listan innehåller de långivare som har godkänt din ansökan enligt de kriterier du uppgett och enligt de kriterier de har för att bevilja. Du väljer sedan den lånegivare som har det bästa lånet för just dig.

Vem kan ansöka hos Klara Lån?

För att Klara Lån ska kunna hjälpa dig krävs att du är 18 år fyllda och har en inkomst på minst 100 000 kr per år. Du ska vara bosatt i Sverige och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Övriga krav bestäms av de enskilda lånegivarna.

Låna med betalningsanmärkning

Är du över 18 år, tjänar minst 100 000 kr per år, är bosatt i Sverige och inte har skulder hos Kronofogden kan du ansöka även om du har betalningsanmärkningar. Det är upp till varje enskild långivare att avgöra om de vill bevilja lånet eller inte.

Kreditupplysning

På lån upp till 20 000 kr görs ingen kreditupplysning via UC. Klara Lån kontaktar endast lånegivare som använder sig av andra lösningar i de fallen, men dessa företag skickar ändå brev hem till dig med omfrågandekopior efter att långivaren har tagit en titt.

Ansöker man om lån över 20 000 kr kommer endast en kreditupplysning från UC att tas, men det kan komma omfrågandekopior ifrån alla långivare som har tittat på kreditupplysningen.

Råd till dig som lånar

Jämför samtliga kostnader för lånet, inte bara räntorna. Räntorna kan se lite missvisande ut om det är lån på kort tid så därför är det bra att titta på uppläggningsavgifter, aviavgifter och liknande också.

Tänk på att en sen faktura medför dröjsmålsränta och i värsta fall kontakt med inkassobolag, så ta en rejäl funderare på om du har råd att betala tillbaka lånet i tid. Amorteringar som har förfallit kan skuldsätta dig ganska hårt. Ett korttidslån så kallat SMS-lån resulterar oftare i betalningsföreläggande än vad lån med längre löptid gör, så det kan löna sig att ta ett lån på lite längre tid för att ha en bättre chans att betala tillbaka det.

Öppettider 16:e september

Måndag: 00:00 - 00:00
Tisdag: 00:00 - 00:00
Onsdag: 00:00 - 00:00
Torsdag:00:00 - 00:00
Fredag: 00:00 - 00:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vårt betyg på Klara Lån

Räntor: 5/10
Avgifter: 10/10
Privatlån: 6/10
Snabblån: 7/10
Beviljade lån: 10/10
Bolag / etablering: 6/10
Support öppettider: 1/10
Tydlighet: 8/10
Snittvärde:6.625 poäng

Kontakt

Företag:Klara Lån Sverige AB
Postadress: BOX 5370
Postnummer:102 49 Stockholm
Telefon:
E-mail:Ej info

Fler recensioner på Bästasnabblån.se