Frogtail

Frogtail är en av de främsta långivarna inom snabblån och erbjuder lån upp till 40 000 kronor utan säkerhet. Låneprocessen är smidig och enkel och kan göras via datorn, surfplattan eller telefonen. Dessutom erbjuds personliga räntesatser som baseras på låntagarens privatekonomi. Med andra ord är Frogtail en utmärkt låneaktör för snabba lån och smålån för privatpersoner.

Frogtail
Frogtail recension
Omdöme 3.19/5 (6.38/10)
Min. belopp: 7.000 kr
Max. belopp: 40.000 kr
Löptid: Upp till
Avi: 15 kr
Uppläggning: 350 kr
Åldersgräns: 18 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Prövas
Inkomst/år: Ja, men ej definierad
Frogtail skärmdump

Om Frogtail

Frogtail är en långivare som som på ett smidigt sätt erbjuder små lån. Frogtail är en del av Folkefinansgruppen som grundades 2006. Folkefinansgruppen är ett ledande finans- och kreditbolag som var en av de första aktörerna inom mobillån till konsumenter. Företaget är licensierat under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige samt den norska motsvarigheten Finanstilsynet. Folkefinansgruppen är ett norskt företag, men med filial i Sverige. För svenska låntagare sker all kommunikation genom kundservice givetvis på svenska.

Vem kan låna och hur mycket?

Frogtails målgrupp är privatpersoner som behöver extra pengar för oförutsedda utgifter eller speciella inköp. Lånen är relativt små och vid beviljat lån sker betalningen snabbt till angivet bankkonto. Låntagaren behöver inte redogöra för vad pengarna ska användas till. Låntagare med regelbunden inkomst kan låna upp till 40 000 kronor utan säkerhet. Den minsta lånesumma är 7 000 kronor. En kreditprövning görs alltid före lånebeslutet för att bedöma om låntagaren har möjlighet att betala tillbaka lånet. Förutom taxerad inkomst krävs det även att låntagaren är folkbokförd i Sverige, är över 18 år och inte har några tidigare skuldanmärkningar.

Hur går det till?

Frogtail är känt för deras smidiga och enkla låneprocess. Tjänsten är helt digital och ansökningen sker aningen via datorn, mobilen eller surfplattan. Processen sker i tre steg. Först identifierar sig låntagaren smidigt via Trustly. I det första steget anges även vilket bankkonto som pengarna ska betalas ut till. I steg två fyller låntagaren i ytterligare uppgifter för att Frogtail ska kunna erbjuda en betalningsplan och ränta som är anpassad efter låntagarens behov. Därefter för Frogtail en bedömning av låntagarens ekonomi. Frogtail tar dock inte UC vid kreditupplysningen. UC betyder Upplysningscentralen. I det tredje steget i ansökningsprocessen får låntagaren all nödvändig information för att kunna ta ett beslut om denne vill godkänna ansökan. Här redovisas räntesatsen, betalningsplanen och detaljerad översikt av kostnader. Detta gör att låntagaren får en lättförståelig översikt över kostnaden varje månad samt den totala kostnaden. Samtliga kostnader och avgifter visas i svenska kronor. Om låntagaren godkänner planen betalas pengarna ut till angivet bankkonto.

Fördelar med Frogtail

  • Enkelt och smidigt att använda. Ansökningsprocessen är snabb och lättförståelig. Låntagaren får en tydlig översikt och förståelse över kostnader, avgifter, räntor och betalningsplan.
  • Personlig ränta som baseras på låntagarens privatekonomi istället för räntetabeller.
  • Personlig återbetalningsplan som baseras på låntagarens situation och ekonomi.
  • Beviljar lån utan UC.
  • Smidig kommunikation och kundservice på svenska.

Öppettider 27:e maj

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag:08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 15:00
Söndag: 10:00 - 10:00

Vårt betyg på Frogtail

Räntor: 7/10
Avgifter: 4/10
Privatlån: 3/10
Snabblån: 5/10
Beviljade lån: 4/10
Bolag / etablering: 10/10
Support öppettider: 10/10
Tydlighet: 8/10
Snittvärde:6.375 poäng

Kontakt

Företag:Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Postadress: Box 4285
Postnummer:102 66 Stockholm
Telefon:0770-99 20 00
E-mail:info@frogtail.se

Fler recensioner på Bästasnabblån.se