Ferratum

Ferratum är en av de större och mer populära aktörerna inom lån och kredit. De har funnits sedan år 2005 och erbjuder sina tjänster i flera länder. Bank-ID används för att ansöka om lån och de snabba utbetalningarna borde locka de allra flesta låntagare. Du kan ansöka om lån och kredit upp till 35 000 kronor.

Ferratum
Ferratum recension
Omdöme 3.88/5 (7.76/10)
Min. belopp: 1.000 kr
Max. belopp: 35.000 kr
Löptid Flexibel
Årsränta: 39.6 %
Avi: 0 kr
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 47.64 %
Åldersgräns: 21 år
UC kreditupplysning? Nej
Betalningsanmärkning? Prövas
Inkomst/år: Ja, men ej definierad
Ferratum skärmdump

Att ansökan om lån hos Ferratum

Hela processen att ansöka om lån hos Ferratum sker via internet och som låntagare behöver man validera ansökan med Bank-ID. Om man har lånat pengar via Ferratum tidigare är det också möjligt att skicka in sin ansökan via SMS. När man ansöker om lån hos Ferratum får man direkt månadskostnad, effektiv ränta och totalkostnad för lånet presenterat på ett tydligt sätt. Det går snabbt att få reda på om lånet är godkänt eller inte. Om ansökan kommer in under kundtjänstens öppettider tar det ofta bara tio minuter. Kommer ansökan in efteråt får man besked dagen efter.

Vid ansökan om lån hos Ferratum tas ingen UC utan istället används Creditsafe. För att få låna krävs det att man är folkbokförd i Sverige, och man måste vara 21 år gammal. Det krävs också att man har en inkomst men den finns inte specificerad. När det gäller betalningsanmärkningar prövas de individuellt i varje fall. Om man skulle behöva låna större belopp kan man inte ha flera lån samtidigt hos Ferratum, vilket kan vara bra att känna till.

Räntor, avgifter och utbetalning

Ferratum erbjuder olika räntor beroende på vilken avbetalningstid man väljer, med mera. Om man behöver låna pengar en längre tid kan det dock vara värt att fundera lite över räntan då den är något hög.

När det gäller utbetalningar sker de direkt låneerbjudandet är godkänt. Om låntagaren är kund hos Nordea kommer pengarna in på kontot direkt. I annat fall dröjer det till nästa dag innan pengarna syns hos mottagaren om överföringen gjorts innan klockan 13.00.

Kundtjänst

Hos Ferratum finns en kundtjänst som har öppet alla dagar i veckan, och öppettiderna är dessutom mycket generösa. Det finns också en chatt som kan användas för att kontakta supporten. Andra kanaler är telefon, e-post och Facebook. Det gör att man som låntagare kan kontakta supporten snabbt och lätt.

Sammanfattning

Om du behöver låna pengar snabbt är Ferratum ett bra val så länge det rör sig om mindre belopp. Det är lätt att ansöka och handläggningstiden är kort. Man kan säga att handläggningstider och utbetalningar ligger på topp men man kan inte säga samma sak om räntan. Den är i högsta laget. Att komma i kontakt med kundtjänsten är dock mycket enkelt och det går snabbt att få svar även på mer komplicerade frågor. Att det inte går att få flera lån samtidigt är dock ett litet minus.

Öppettider 27:e maj

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vårt betyg på Ferratum

Räntor: 2/10
Avgifter: 10/10
Privatlån: 2/10
Snabblån: 10/10
Beviljade lån: 8/10
Bolag / etablering: 10/10
Support öppettider: 10/10
Tydlighet: 10/10
Snittvärde:7.75 poäng

Kontakt

Företag:Ferratum Bank p.l.c.
Postadress: ST Business Centre 120
Postnummer:The Strand, Gzira
Telefon:020-12 30 30
E-mail:kundtjanst@ferratumbank.se

Fler recensioner på Bästasnabblån.se