Cash Buddy

Cash Buddy är en svensk långivare och de tillhör JSM gruppen. De erbjuder mindre lån till privatpersoner. Även personer som har ett fåtal betalningsanmärkningar kan få lån här. Det tas en UC på låntagaren men å andra sidan är lånen helt fira från avgifter vid sidan av räntorna.

Cash Buddy
Cash Buddy recension
Omdöme 2.94/5 (5.88/10)
Min. belopp: 5.000 kr
Max. belopp: 25.000 kr
Löptid: Upp till
Årsränta: 26.05 %
Avi: 0 kr
Uppläggning: 0 kr
Åldersgräns: 20 år
UC kreditupplysning? Ja
Betalningsanmärkning? Prövas
Inkomst/år: Ja, men ej definierad
Cash Buddy skärmdump

Att ansöka om lån

Sättet att ansöka om lån hos Cash Buddy är tekniskt välutvecklat och som låntagare fyller man i en ansökan på hemsidan. Ansökan bekräftas sedan med mobilt bankID eller vanligt bankID. Efter det är det bara att vänta på att handläggning sker. Det tas en UC när man ansöker om lån hos den här långivaren och det kan vara bra att känna till.

Det finns ett par krav som gäller för att få låna pengar hos Cash Buddy. För det första ska låntagaren vara folkbokförd i Sverige, man ska vara minst 20 år gammal och dessutom ska man ha en inkomst av något slag. Exakt vilken inkomst som krävs varierar från fall till fall. Samma sak gäller också för betalningsanmärkningar. De bedöms alltid individuellt.

Avgifter, räntor och utbetalning

Just avgifterna är Cash Buddys absolut starkaste sida. Här finns det nämligen inga avgifter som tillkommer när man lånar pengar. Den kostnad som tillkommer är den sedvanliga räntan som finns hos alla långivare. Räntan finns tydligt angiven på sajten, men den kan variera beroende på vem det är som ansöker om lånet. Långivaren är mycket transparent med utgifter kring lånet och räntan är skälig jämfört med andra långivare.

Kundtjänst och support

Att kontakta kundtjänsten hos Cash Buddy är dessvärre inte helt lätt. Det finns en kundtjänst via telefon men de har bara öppet under ett fåtal timmar måndag till fredag. Under helgen är det helt stängt. Det finns ingen chatt eller liknande där företaget kan kontaktas. Det är inte heller helt lätt att läsa sig till all fakta på hemsidan.

Sammanfattning

Hos Cash Buddy är det smidigt och snabbt att ansöka om ett lån. Det är också lätt att slutbetala det. Om man vill betala tillbaka lånet snabbare än tänkt går det bra och inga andra avgifter tillkommer. De räntor som finns med i den ursprungliga ansökan ska dock betalas även om lånet betalas av snabbare.

Hos Cash Buddy är villkoren relativt tydligt angivna, avgifter saknas och räntorna är genrellt sett låga. Även om räntorna inte är de allra lägsta på marknaden är de minst sagt konkurrenskraftiga.

Det som behöver förbättras hos Cash Buddy är supporten. Telefonsupporten är öppen ett fåtal timmar under de vanliga veckodagarna, men om man behöver support under helgen är det hemsidan man får vända sig till. Om man som låntagare vill kunna kontakta någon vid eventuella problem är det här kanske inte rätt val.

Öppettider 27:e maj

Måndag: 09:00 - 12:30
Tisdag: 09:00 - 12:30
Onsdag: 09:00 - 12:30
Torsdag:09:00 - 12:30
Fredag: 09:00 - 12:30
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vårt betyg på Cash Buddy

Räntor: 9/10
Avgifter: 10/10
Privatlån: 2/10
Snabblån: 5/10
Beviljade lån: 2/10
Bolag / etablering: 10/10
Support öppettider: 1/10
Tydlighet: 8/10
Snittvärde:5.875 poäng

Kontakt

Företag:Cashbuddy AB
Postadress: Box 1061
Postnummer:432 14 Varberg
Telefon:0340-62 77 40
E-mail:info@cashbuddy.se

Fler recensioner på Bästasnabblån.se