När man tar ett snabblån hos ett lånebolag så får man betala en kostnad för lånet som till viss del brukar bestå av en ränta. Precis som med all annan ränta så är även räntan man betalar för ett snabblån under ett år avdragsgill i deklarationen, vilket betyder att man kan kvitta en del av den ränta som man har betalat för snabblånet mot den skatt som man har betalat under året. På så sätt så kan man få en del av kostnaden tillbaka för de lån som man har tagit under året, vilket gör att lånen blir billigare.

När man erhåller ett snabblån från ett lånebolag så får man betala en kostnad för lånet. Hos vissa lånebolag så består en del av kostnaden av en uppläggningsavgift och/eller en aviavgift. Slutligen så brukar den sista delen av kostnaden bestå av en ränta. Det är vanligt att för ett mindre snabblån så betalar men en ganska låg ränta eller ingen ränta alls utan enbart andra kostnader, medan man för större lån betalar en större del ränta. Det finns också lånebolag som enbart tar ut en ränta för lånet och inga andra kostnader och i dessa fall så är hela kostnaden för lånet avdragsgillt.

Om man exempelvis tar ett snabblån på 3 000 kronor hos ett lånebolag som enbart tar ut en ränta för lånet och totalt betalar en kostnad för lånet på 600 kronor så kan man dra av 30 procent av det beloppet som man har betalat i ränta. I detta fall blir det ett belopp på 180 kronor, vilket innebär att den totala kostnaden för lånet blir 420 kronor.

Få billigare snabblån med hjälp av ränteavdrag

Om man planerar att ta ett större snabblån eller om man ofta tar snabblån under period av ett år så kan man välja att låna hos ett lånebolag som bara tar ut en ränta för sina snabblån. Det brukar dels innebära att kostnaden för snabblånet kan bli billigare än hos andra lånebolag, som även tar ut uppläggningsavgift, men även att man kan göra avdrag för den ränta som man har betalat under ett år i sin deklaration. För den ränta som man har betalat under året så får man tillbaka 30 procent. Det betyder att ett eller flera snabblån under ett år inte behöver bli så dyra som när man lånar hos lånebolag som också tar ut andra avgifter.

Hitta lånebolag som erbjuder bra snabblån

För att hitta lånebolag som endast tar ut ränta för sina snabblån så kan man söka efter information på sidor som recenserar lånebolag som erbjuder snabblån. Här finns information om vilka kostnader som man får betala i samband med att man erhåller ett snabblån men även mycket annan information som exempelvis vilka krav som lånebolagen ställer på sina långivare, utbetalningstider och vilka kreditvillkor som gäller. Det gör att man också kan hitta lånebolag som erbjuder snabblån utifrån de behov som man har när det gäller lånebelopp, utbetalningstider och återbetalningstider, utöver att det också finns möjligheten att hitta kostnadseffektiva lån där hela räntan dessutom är avdragsgill.