Bästa snabblån har nu funnits i ungefär ett år. Målsättningen har varit att förmedla information om sveriges bästa snabblån och se till så att du som besökare hittar den infon du söker efter. Nu får Bästasnabblån.se ett nytt utseende och vi lägger till nya snabblån i alla listor.

I över 12 månader har vi levererat information om Sveriges alla snabblån. Vi har skrivit om snabblån som lånar ut till dig som har en betalningsanmärkning, till dig som söker ett lån utan uc och ett gratis lån för dig som är ny kund. Alla dessa lån har efterfrågas och vi gör nu om designen på hemsidan så att du som besökare enklare ska kunna hitta det lånet du söker efter.

Obetalda snabblån ökar kraftigt

Vi ser nu en orolig trend där fler personer än någonsin hamnar hos kronofogden på grund av att man ej betalar tillbaka sitt snabblån i tid. Under första halvan av 2014 inkom 29 134 snabblåneärenden till Kronofogden. Det är en ökning med över 5 300 ärenden jämfört med samma period 2013, vilket motsvarar en ökning med drygt 22 procent. – Det är bekymmersamt att snabblånen ökat så mycket. Att vi nu ser det högsta antalet obetalda snabblån någonsin var helt oväntat, säger Jan Åkerlund på Kronofogden i ett pressmeddelande.

Man har gjort en skärpning i lagstiftningen men trots det så utvecklas hanteringen av dessa lån i helt fel riktning. Kreditgivarna måste bli bättre på att tydligt beskriva konsekvenserna av obetalda snabblån och även vi som jämförelsetjänst måste lyfta fram hur viktigt det är att betala tillbaka sina snabblån.