Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund
1000-20 000 kr 1-12 mån 395-6350 kr 18 år
Ansök nu

Om Monetti

Monetti är ett av de populäraste lånebolagen på den svenska marknaden och gick tidigare under namnet Folkia. Hos Monetti kan man låna från 1 000 kronor upp till 20 000 kronor med en löptid på mellan 1 månad upp till 12 månader. Ansökan om lån görs snabbt och smidigt direkt på Monettis hemsida och man får direkt besked om man kommer att få lånet beviljat. Monetti accepterar även låntagare med betalningsanmärkning vilket gör att de flesta kan låna hos Monetti så länge man har en ordnad ekonomi idag.

Monetti ägs av det norska finansbolaget Folkefinans AS och har bedrivit verksamhet i Sverige under namnet Folkia sedan många år tillbaka tills man nyligen ändrade namn till Monetti. Trots namnbytet så är tjänsterna och den goda kundservicen densamma som tidigare. Folkefinans AS driver även lånebolaget Frogtail på den svenska marknaden som erbjuder lån på upp till 50 000 kronor med en kredittid på upp till 36 månader.

Lån och avgifter

Hos Monetti kan man låna 1 000 kronor upp till 4 000 kronor med en kredittid på 30 eller för 4 000 kronor även 60 dagar. För lån på 5 000 eller mer kan man låna med upp till 12 månaders återbetalningstid, beroende på hur stort belopp som man vill låna. Det gör att man kan välja mellan ett snabblån med snabb återbetalningstid eller ett större lån med en längre återbetalningstid.

Monetti tar ut en avgift för varje lån som ligger på 350 per lån, oavsett vilket belopp som man vill låna. Man tar även ut en aviavgift på 45 kronor och slutligen en rörlig ränta som ligger på mellan 0 upp till 140 procent per år. Nedan följer en sammanställning för lån hos Monetti med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, avgift 350 + aviavgift 45 + ränta 0, återbetala 1 395 kronor
– Låna 3 000 kronor, avgift 350 + aviavgift 45 + ränta 121, återbetala 3 516 kronor
– Låna 5 000 kronor, avgift 350 + aviavgift 45 + ränta 284, återbetala 5 679 kronor

Med tanke på att Monetti tar ut en fast avgift på 350 kronor per lån så kan det bli dyrt att låna mindre belopp hos Monetti. Desto större belopp som man lånar desto bättre blir utjämningen av avgiften och räntan, om man jämför totalkostnaden för ett lån med andra lånebolag.

Om Monetti tvingas skicka ut en påminnelse på grund av utebliven betalning så kommer man att påföras en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och dröjsmålsränta med 3 procent per månad till dess att betalningen är genomförd.

Villkor för att låna

När Folkia gör en kreditprövning så ser man inte bara till den historiska ekonomin utan även till hur ekonomi ser ut idag. Det innebär att det kan gå att få ett lån beviljat även om man har betalningsanmärkning.

– Att man är över 18 år
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Att man har ett registrerat svenskt mobiltelefonnummer
– Att man har en taxerad inkomst

Om man använder sig av BankID så går verifiering och låneprocessen fortare. Annars behöver Monetti ringa upp för att verifiera identiteten. Monetti beställer inte sina kreditupplysningar genom UC.

Utbetalning av lån och öppettider

Monetti tar emot ansökningar om lån 7 dagar i veckan, dygnet runt, på sin hemsida. En kreditprövning görs under företagets öppettider som är vardagar mellan klockan 08:00 och 20:00 och under helger mellan klockan 10:00 och 17:00. Alla ansökningar som kommer in och godkänns före klockan 12:30 betalas ut samma dag, ansökningar som godkänts efter klockan 12:30 betalas ut nästkommande vardag. Om man använder sig av Nordea så kan man få sina pengar fortare.

Vad är positivt och vad är negativt

Monetti är ett tryggt lånebolag som erbjudit snabblån till svenska kunder sedan år 2006. Man kan låna ända upp till 20 000 kronor med en betalningstid på upp till 12 månader. Att man även accepterar kunder med betalningsanmärkning och att man inte använder sig av UC är också positivt.

Tyvärr så kan det bli mycket dyrt att låna mindre belopp hos Monetti då man tar ut en fast avgift för varje lån på 350 kronor. Dessutom så garanterar inte Monetti att man får sina pengar utbetalda på kvällar eller under helger om man har samma bank som Monetti, trots att Monetti har öppet.