Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
mobillån

Nytt snabblån
1000-25 000 kr 1-9 mån 215-8595 kr 20 år
Ansök nu

Mobillån är det äldsta av de lånebolag som lånar ut snabba lån till konsumenter. Det lanserade sin verksamhet på nätet redan år 2006 och har därmed kunnat erbjuda snabblån till privatpersoner under 10 års tid. Mobillån har ett bra rykte generellt och i början så lånade man ut till nästan vem som helst. Men under ett antal år så har man varit hårdare i sin kreditbedömning och därmed så har även antalet låneansökningar som beviljades minskat kraftigt.

Nu har man dock under detta år börjat lätta lite på kreditbedömningarna och det är idag fler lån än tidigare som blir beviljade, även om Mobillån har seriösa och mycket kunniga kreditbedömare.

Mobillån ägs av S & A Sverige AB, som utöver Mobillån även erbjuder privatpersoner krediter genom låneföretagen Säkerfinans och Snabbfinans. Mobillån har dessutom ett dotterbolag som heter SMS Kredit och som också erbjuder krediter till privatpersoner. Samtliga dessa långivare erbjuder i stort samma lån, betalningsvillkor och lånevillkor. Dock är det lite olika detaljer som skiljer de olika långivarna åt, som bland annat att man har olika avgifter för lånen.

Lån och avgifter

Som ny låntagare hos Mobillån kan man låna mellan 1 000 kronor upp till 25 000 kronor. När man senare återkommer för att ansöka om nya lån kan man få låna upp till 40 000 kronor. För de mindre snabblånen är kredittiden normalt 30 dagar men det går att låna med en löptid på upp till 360 dagar.

Mobillåns avgifter för lån är rörliga och beror dels hur stort belopp som man lånar och dels hur lång löptid som lånet har. Nedan följer några exempel på avgifter för snabblån med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 185 kronor, återbetala 1 185 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 365 kronor, återbetala 3 365 kronor
– Låna 6 000 kronor, ränta 635 kronor, återbetala 6 635 kronor

Mobillån erbjuder inte sina kunder möjligheten att förlänga eller delbetala ett lån. Vet man redan när man ansöker om ett lån att man kan få svårigheter med att betala tillbaka på 30 dagar så kan man i samband med att man ansöker om ett lån begära en längre amorteringstid och därmed dela upp återbetalningen av lånet på flera månader.

Förseningsavgift på 95 kronor och en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor tillkommer om man är försenad med återbetalningen av sitt lån. Dessutom tillkommer en ränta på 3 procent per månad till dess det förfallna lånet är betalt.

Villkor för att låna

För att få sitt lån beviljat hos Mobillån så ställs följande krav på låntagaren.

– Inga betalningsanmärkningar
– Ha fyllt minst 20 år
– Har en taxerad inkomst på 150 000 kronor per år
– Är folkbokförd i Sverige
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang

För att få låna hos Mobillån så krävs att tidigare lån är betalda, att man har betalt tillbaka sitt lån enligt villkoren och att man uppfyller ovanstående krav.

Mobillån använder sig av Bisnode när de tar kreditupplysningar och inte av UC vilket innebär att kreditupplysningen inte registreras.

Utbetalning av lån och öppettider

Mobillån godkänner och betalar ut lån under företagets öppettider som är vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Lördagar och söndagar har Mobillån stängt. Om man får sitt lån beviljat innan klockan 13:00 så har man alltid pengarna på sitt konto lite senare samma dag. Lån som beviljas efter klockan 13:30 betalas ut senast nästkommande vardag. Mobillån använder sig av SEB och har man konto i samma bank så får man sina pengar insatta på kontot omedelbart.

Vad är positivt och vad är negativt

Mobillån är ett tryggt lånebolag som få personer egentligen har något ont att säga om. De eventuella klagomål som man ibland stöter på beror på att Mobillån nekat lån på grund av låg kreditvärdighet.

Mobillån har en översiktlig hemsida och erbjuder även många alternativ både när det gäller beloppet som man kan låna men även hur lång till som man vill kunna amortera på lånet. Det gör att ett lån hos Mobillån inte behöver påverka ens privatekonomi speciellt nämnvärt.

På den mindre positiva sidan finns att Mobillån nekar många ansökningar samtidigt som man har ganska högra krav på låntagaren som ska ha fyllt 20 år och ha en inkomst på minst 150 000 kronor.