Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
meddelandelån 500-30000 kr 15-1095 dagar 0-27172 kr 20 år 500 Ansök nu

Meddelandelån är ett av de äldsta företagen på den svenska marknaden för snabblån och grundades redan år 2006. Hos Meddelandelån kan man snabbt och enkelt låna mellan 500 upp till 10 000 kronor på mellan 30 upp till 90 dagars kredittid. Man ansöker om ett lån direkt på meddelandelåns hemsida och får direkt besked om lånet beviljas eller ej och pengarna utbetalda mycket snabbt, även på kvällar och helger. Här finns även mycket information om lånen och priser vilket gör att man alltid vet exakt hur mycket man ska betala tillbaka.

Meddelandelån ägs idag av C Finance AB, som är ett helägt dotterbolag till det finska finansbolaget C Finance OY men som grundades av ett antal svenskar i Uppsala år 2006 som sedan sålde sina andelar i företaget.

Lån och avgifter

Meddelandelån tillhandahåller lån på mellan 500 kronor upp till 10 000 kronor som ska återbetalas på mellan 30 upp till 90 dagar. För lån upp till 3 500 kronor har man en kredittid på 30 dagar. För lån mellan 4 000 upp till 7 500 är kredittiden 30 alternativt 60 dagar och för lån på 8 000 eller mer så är kredittiden 30, 60 eller 90 dagar. Det gör att man kan ta ett större lån och dela upp betalningen på 2 eller 3 månader, vilket gör att det inte blir en så tung utgiftspost i samband med att man får sin lön.

För nya låntagare så erbjuder Meddelandelån ett första lån på 500 kronor helt avgiftsfritt, om man betalar tillbaka lånet inom 15 dagar. Annars tillkommer ordinarie avgifter som ligger på 150 kronor.

Meddelandelån ligger i mittspannet när det gäller avgifterna för lånen, nedan följer några exempel på lån som löper med en återbetalningstid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 250 kronor, återbetala 1 250 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 600 kronor, återbetala 3 600 kronor
– Låna 5 000 kronor, ränta 950 kronor, återbetala 5 950 kronor

Om man inte kan betala tillbaka sitt lån i sin helhet senast på förfallodagen så erbjuder Meddelandelån möjligheten att förlänga sitt lån med upp till ytterligare 30 dagar, mot en tilläggskostnad. Om man är försenad med sin betalning så kommer man att få en påminnelse där man får betala ytterligare kostnader som en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta på 25 procent per år.

Villkor för att låna

Meddelandelån beviljar lån för sökanden som uppfyller följande krav.

– Betalningsanmärkningar kan gå bra om man inte har ett skuldsaldo
– Ha fyllt minst 20 år
– Är folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svenskt personnummer
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang

Man får inte heller ha några utestående lån eller misskött sina betalningar tidigare till Meddelandelån. Meddelandelån använder sig inte av UC i samband med kreditprövningen.

Utbetalning av lån och öppettider

Meddelandelån granskar alla låneansökningar och utför utbetalningar av lån under företagets öppettider som är vardagar mellan 08:00 och 21:00. På lördagar har man öppet mellan klockan 10:00 och 17:00 och på söndagar har man öppet mellan klockan 13:00 och 16:00. Det innebär att meddelandelån har en av marknadens mest generösaste öppettider. Om man har sitt konto i Handelsbanken eller i Nordea så får man alltid sina pengar insatta på kontot omgående, även under kvällar och helger. I annat fall så får man sina pengar insatta på kontot senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Något som är positivt med Meddelandelån är att man har mycket bra öppettider vilket innebär att man snabbt och enkelt kan ansöka om ett lån och få det utbetalt även på kvällar och helger, om man har samma bank som Meddelandelån. Man kan också få lån hos Meddelandelån även om man har råkat illa ut tidigare så man har fått en betalningsanmärkning.

Priserna är lite i överkant jämfört med många andra lånebolag men det kan man kosta på sig då man erbjuder sina kunder en bra service och bra öppettider. I en kundundersökning så var den över 95 procent av kunderna som sa att de gärna skulle rekommendera Meddelandelån till en vän och hos olika recensionstjänster på nätet så får Meddelandelån överlag mycket högt betyg och bra omdömen.