Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund
lendify

Nytt snabblån
5000-300 000 kr 1-10 år Ränta från 1,95% 18 år
Ansök nu

Om Lendify

Lendify är ett företag som genom förmedling lånar ut och lånar in pengar från främst privatpersoner. Man erbjuder investerare att låna ut pengar till andra privatpersoner som har ett lånebehov. För detta får investeraren, även kallad långivare, en rörlig ränta som historiskt ligger på drygt 6 procent per år. När en långivare sätter in pengar till Lendify för utlåning så förmedlas dessa pengar ut på ett stort antal låntagare, för att sprida riskerna. Det gör att man kan hålla nere kreditförlusterna för enskilda långivare.

En låntagare märker inte alls av vilken eller vilka som finansierar deras lån utan denne ansöker om ett lån och om låntagaren klarar en sedvanlig kreditprövning så sätts en individuell ränta för lånet på mellan 2,95 procent upp till 10,95 procent, vilket är en mycket förmånlig ränta jämfört med vad andra lånebolag och banker kan erbjuda.

Man kan ansöka om lån på mellan 5 000 kronor upp till 300 000 kronor. Dock kan det ta ett tag innan ens lån är utbetalt då det först ska finansieras av långivarna. Det kan ta upp till 2 veckor innan man får sitt lån utbetalt, beroende på vilken kreditvärdighet man har och hur stort belopp som man ska låna, vilket kan vara avgörande för om det finns långivare som vill finansiera lånet.

Lendifys roll i det hela är att kreditbedöma låntagaren, administrera utbetalningar, inbetalningar och eventuellt hantera hela kravprocessen till dess att lånet är återbetalt. För det tar Lendify ut en förmedlingsavgift. Låneavtalen upprättas direkt mellan låntagaren och långivaren men administreras av Lendify.

Lendify ägs och drivs av Lendify AB, som är ett helägt dotterbolag till JCE Sweden AB, som har starka ägare bakom sig som bland annat grundarna av OnOff, Resurs Bank och Intrum Justitia.

Lån och avgifter

Hos Lendify kan man låna mellan 5 000 kronor upp till 300 000 kronor. Amorteringstiden för lånen löper på mellan 6 månader upp till 72 månader. Lendify förmedlar dock lån mellan låntagare och långivare vilket innebär att det inte är säkert att det finns pengar att betala ut lånet på en gång. Då får man vänta tills det finns tillräckligt med långivare som kan fylla på det belopp som man vill låna innan man kan få lånet utbetalt. Låneansökan är aktiv i 2 veckor och om man inte lyckats få in tillräckligt med pengar från långivarna under denna period så får man ansöka om ett nytt lån.

Att ansöka om ett lån hos Lendify är kostnadsfritt och dessutom så behöver man inte betala några andra uppläggningskostnader eller aviavgifter ränta, som sätts utifrån den kreditstatus som låntagaren har. Räntan ligger på mellan 2,95 procent upp till 10,95 procent, vilket är betydligt lägre än vad många banker och lånebolag kan erbjuda.

Kostnaden för ett lån på 50 000 kronor, med en exempelränta på 8,14 procent och en förmedlingsavgift på 2 500 kronor, är totalt 11 030 kronor, om man amorterar av lånet på 5 år. Det gör att månadskostnaden för lånet hamnar på 1 017 kronor.

Villkor för att låna

För att Lendify ska godkänna en kreditbedömning och därefter förmedla ett lån så behöver låntagaren uppfylla följande krav.

– Vara minst 18 år
– Vara folkbokförd i Sverige
– Ha ett svenskt personnummer
– Ha en fast inkomst
– Inte har några betalningsanmärkningar

Lendify samarbetar med UC och får därmed sina kreditupplysningar från UC, vilket innebär att det kommer att registreras hos UC att en kreditupplysning är utlämnad.

Utbetalning av lån och öppettider

Lendify har öppet mellan klockan 08:00 och 17:00 alla vardagar. Lördagar och söndagar har man stängt.
Eftersom varje lån ska finansieras av ett antal långivare så är det inte säkert att det finns pengar så att utbetalning av lånet kan ske omedelbart. Om ett lån kan finansieras omgående så sker utbetalningen oftast inom 1-2 dagar. Däremot om det saknas långivare för att finansiera lånet så kan det ta upp till två veckor innan man får sitt lån utbetalt. Om man inte lyckas finansiera lånet inom 2 veckor så behöver man ansöka om ett lån på nytt.

Vad är positivt och vad är negativt

Det positiva med att låna hos Lendify är räntan, som många gånger kan vara lägre än hos många andra lånebolag och banker, och att man kan låna med en amorteringstid på upp till 72 månader. Det är också positivt att Lendify erbjuder en förmedlingstjänst där investerare kan få en hyfsad avkastning på sina investerade pengar.

Det negativa med Lendify är att det kan ta upp till två veckor innan man får ett lån utbetalt och skulle man ha otur att lånet inte kan finansieras alls så behöver man ansöka om ett lån på nytt. Därför är kanske Lendify inte det bästa alternativet om man behöver sina pengar inom ett visst datum, om man inte är ute i väldigt god tid.