Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
lånbutiken 1000-12000 kr 30-90 dagar 250-3165 kr 20 år
Ansök nu

Om man snabbt och enkelt behöver ett lån för att kunna täcka upp oförutsedda utgifter, även under kvällar och helger, så kan man ansöka om ett snabblån mellan 500 upp till 12 000 kronor hos Lånbutiken.se. Lånbutiken.se erbjuder två typer av lån, bland annat snabblån som ska återbetalas med en löptid på mellan 30 upp till 90 dagar, men även ett brukslån på upp till 15 000 kronor, som är ett annuitetslån som löper på upp till 12 månader. Man kan ansöka om båda lånen direkt på Lånbutikens hemsida, där man även hittar massor av information när det gäller priser och villkor.

Lånbutiken.se, som tidigare gick under namnet OK Money, ägs av Risicum Capital AB, som också erbjuder samma typ av tjänster med samma nivå på avgifterna men till lite annorlunda villkor. Risicum Capital ingår i finanskoncernen Dollar Financial Group, som är ett av världens största lånebolag när det gäller att erbjuda lån till privatpersoner. Dessa erbjuder konsumentkrediter i ett tiotal länder.

Lån och avgifter

Lånbutiken erbjuder två typer av lån. Bland annat kan man erhålla snabblån hos Lånbutiken.se på mellan 500 kronor upp till 12 000 kronor, med en återbetalningstid på 30, 60 eller 90 dagar. Dessa lån kan man ansöka om på Lånbutikens hemsida och få svar direkt, med omedelbar utbetalning av pengarna till ens konto, även under kvällar och helger. Man kan även ansöka om ett så kallat brukslån som har en löptid på upp till 12 månader. Då kan man låna ända upp till 15 000 kronor.

Lånbutiken.se tar dels ut en fast avgift på mellan 200 upp till 400 kronor för sina lån som löper på 30 dagar upp till 90 dagar men även en rörlig ränta som är beroende av det belopp som man vill låna. Nedan följer exempel på vilka avgifter som gäller för ett lån som löper med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 50 kronor, återbetala 1 250 kronor
– Låna 3 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 250 kronor, återbetala 3 450 kronor
– Låna 5 000 kronor, avgift 200 kronor + ränta 500 kronor, återbetala 5 700 kronor

Villkor för att låna

För att Lånbutiken.se ska bevilja lån så krävs att låntagaren uppfyller följande villkor.

– Att man har fyllt 20 år
– Att man kan identifierar sig första gången med BankID, Nordea e-legitimation, Telia e-legitimation eller Nordeas personkonto
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Att man har ett registrerat svenskt mobiltelefonnummer
– Att man inte har några betalningsanmärkningar
– Att man har en inkomst

Lånbutiken.se gör alltid en noggrann och sedvanlig kreditprövning innan lånen beviljas. Lånbutiken.se använder sig av Bisnode och tar således ingen UC i samband med kreditprövningarna.

Utbetalning av lån och öppettider

Lånbutiken.se granskar, beviljar och betalar ut lån under företagets öppettider som är vardagar mellan klockan 07:00 och 21:00 och lördagar mellan klockan 09:00 och 17:00. Om man har samma bank som Lånbutiken, Handelsbanken eller Nordea, så får man sina pengar utbetalda omgående, även under kvällar och helger. För andra banker så får man sina pengar insatta på kontot senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Lånbutiken.se har ett bra utbud när det gäller lån och här kan man välja mellan att ta ett snabblån på upp till 12 000 kronor med en löptid på upp till 90 dagar eller ett så kallat brukslån där man får en kredit på upp till 15 000 kronor som man kan nyttja precis som man själv önskar. Att Lånbutiken.se även har mycket generösa öppettider gör att man har möjlighet att kunna ansöka om ett lån och få det utbetalt även under helger eller sena kvällar, vilket kanske är just då som man behöver det som bäst.

På minussidan hittar man kravet på ålder, 20 år och att avgifterna för lånen ligger lite högre än genomsnittet på marknaden.