Nu börjar sommarn smyga sig på och de flesta utav oss ser fram emot semestrar, varma sommarkvällar och alla äventyr som sommaren för med sig. Det finns dock tillfällen du ekonomin sätter stopp för hur mycket vi kan spendera. Ofta är det så att vi får semesterersättning i slutet på sommaren men fortfarande är begränsade tidigt under sommaren eftersom det inte finns lika mycket ekonomiskt spelrum. Ett tips i sådana situationer är att ta ett lån.

Ränetfritt snabblån

Räntefria lån erbjuds av många kreditgivare idag. Du kan alltså låna pengar (upp emot 6000 kr) utan att behöva betala tillbaka mer än pengarna du lånade. Oftast är det ju så att traditionella lån kommer med en ränta. Det betyder att du betalar tillbaka summan du lånat tillsammans med kostnaden för räntan. Ett gratis snabblån blir således helt kostnadsfritt för dig. Om du exempelvis lånar 3000 kronor den 15e så kan du helt lugnt betala tillbaka dessa pengar när lönen kommit, dvs den 25e utan att betala några extra avgifter. Dock är dessa lån begränsade, du kan alltså inte låna “hur mycket pengar som helst” helt räntefritt.

Långa pengar med låg ränta

Det finns många olika kreditgivare och även om de flesta erbjuder samma typ av lån så finns det mycket pengar att spara i lån med lägre ränta. Du kan spara 1000-tals kronor genom att först jämföra de olika lånen mot varandra för att sedan välja det lån som är mest ekonomiskt för dig. Kom dock ihåg att se över hur lång tid du har på dig att betala lånet så du inte fastnar med ett lån du inte kan betala tillbaka. Var därför också noga med att inte vara för optimistisk, räkna alltså med att du betalar tillbaka pengarna i en lugnare takt än du först tänkt. Då har du nämligen spelrum kvar ifall det skulle vara så att du inte kan betala tillbaka lika mycket som du först planerat.

Hoppas nu du har lite bättre koll på hur du lånar pengar och hur du kan spara massor med pengar på att ta ett räntefritt lån eller ett lån med låg ränta.

Lycka till och ha en skön sommar!