Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
goodcash

Nytt snabblån
5000-30 000 kr 1-5 år 724-30 420 kr 20 år
Ansök nu

Goodcash.se erbjuder avbetalningslån på mellan 5 000 kronor upp till 30 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 12 upp till 60 månader. Det gör att ett lån inte behöver belasta ens privatekonomi speciellt hårt samtidigt som kostnaderna för lånet är på en rimlig nivå. Till skillnad mot ett snabblån, där man får sina pengar omgående, så tar det upp till 2-3 dagar innan man har pengarna på kontot.

Goodcash.se är ett mycket bra alternativ för de personer som inte är i behov av pengarna samma dag utan istället kan vänta i ett till två dygn, och i gengäld få ett lån som är mycket kostnadseffektivt.

Goodcash.se är en bifirma till finansbolaget Prioritet, som erbjudit både privatpersoner men även företag ett mängd olika finansieringslösningar under många år.

Lån och avgifter

För att få ett lån hos Goodcash.se så ansöker man om ett lån på deras hemsida. Man väljer först hur stort belopp som man vill låna och därefter hur lång amorteringstid som man vill ha för sitt lån. När man sedan skickar in ansökan så får man direkt besked om man får sitt lån beviljat eller inte. Det föreligger inga avgifter för lånet då Goodcash.se inte tar ut någon uppläggningsavgift, aviavgifter eller andra kostnader utan endast en fast ränta som baseras på det lån som man har fått beviljat.

Kostnaden för lånet är 25,74 procent per år och baseras på det utestående lånesaldot varje månad. Det gör att ett lån hos Goodcash.se inte kostar speciellt mycket om man jämför med ett snabblån som ofta kostar betydligt mer.

Nedan följer exempel på hur stor kostnaden är för ett lån som löper under en tid av 12 månader.

– Låna 5 000 kronor, återbetala 5 724 kronor, per månad 477 kronor
– Låna 10 000 kronor, återbetala 11 448 kronor, 954 kronor per månad
– Låna 30 000 kronor, återbetala 33 768 kronor, 2 814 kronor per månad

Räntan på lånet beräknas på det utestående saldot den 27:e varje månad. Man kan inte förlänga sina lån eller ända betalningsdatum utan man bör vara säker på att man kan betala sitt lån varje månad innan man ansöker om ett lån. Dock kan man utnyttja betalningsfri månad, vilket dock kräver att man först har gjort ett antal inbetalningar. För påminnelse utgår en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor.

Villkor för att låna

För att få ett lån beviljat hos Goodcash.se krävs att följande krav är uppfyllda.

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar kan gå bra
– Fylla 20 år det innevarande kalender året eller äldre
– Är folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svenskt personnummer
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang
– Ha en fast inkomst
– Inneha ett BankID

För kreditprövningen så beställer Goodcash.se sina kreditupplysningar från UC. Det innebär att utdraget registreras hos UC och kan påverka en framtida kreditbedömning.

Utbetalning av lån och öppettider

Hos Goodcash.se kan man ansöka om ett lån dygnet runt utbetalning av lån sker efter att låneansökan är godkänd, vilken behandlas under företags öppettider vilket är under vardagar. Så snart lånet blivit godkänd betalas pengarna ut inom 24 timmar. Det gör att det kan ta mellan upp till ett par dagar innan man har sina pengar på kontot.

Vad är positivt och vad är negativt

Goodcash.se erbjuder bra lån upp till 30 000 kronor med en rimlig årsränta. Man amorterar av lånet varje månad med en löptid upp till 60 månader, beroende på lånets storlek. Det gör att lånet inte påverkar ens privatekonomi lika hårt som ett snabblån gör, som dels kostar betydligt mer, men som även ska betalas tillbaka på kortare tid.

Tyvärr så får man vänta upp till ett par dagar på sina pengar, vilket det förvisso kan vara värt om man har möjlighet då kostnaderna är mer rimliga är för snabblån. Att Goodcash.se använder sig av UC är något som också hamnar på minussidan.