Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
1000-50 000 kr 1-24 mån 395-3368 kr 18 år
Ansök nu

Frogtail är en relativt ny låneaktör på den svenska marknaden och erbjuder flexibla lån med individuella räntor. Det innebär att varje låntagarens ränta sätts individuellt utifrån varje låntagarens ekonomiska förutsättningar vilket kan betyda att man kan få väldigt bra ränta på sitt lån. Man kan låna mellan 1 000 kronor upp till 50 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 månad upp till 36 månader, beroende på lånets storlek.

Man ansöker om ett lån på Frogtails hemsida där man först behöver uppge sitt mobiltelefonnummer så att man sedan kan få en pin-kod tillbaka som sedan används för att slutföra lånet. Innan lånet godkänns så får man själv granska och godkänna en låneplan som man får av Frogtails, efter det så betalas pengarna ut till ens bankkonto. Detta är en lite krångligare process än vad många andra lånebolag har vid ansökan men det beror på att man senare vill kunna ge sina kunder den bästa servicen och räntan.

Frogtails ingår i det norska finansbolaget Folkefinans AS, som även sedan tidigare driver lånebolagen Monetti, tidigare Folkia, och Kredit365, som är mycket populära hos svenska kunder. Det gör att man kan vara säker på att man får den bästa servicen och tillgång till de bästa tjänsterna, även hos Frogtail.

Lån och avgifter

När man har skickat in en ansökan om lån till Frogtail så får man ett låneförslag tillbaka med lånebelopp, löptid och räntekostnader. Efter att man har valt önskat belopp att låna och en löptid så godkänner man detta låneförslag och direkt därefter så sker utbetalningen av lånet så man har pengarna senare samma dag eller senast nästkommande vardag. Man kan välja att låna ett belopp på mellan 1 000 kronor upp till 50 000 kronor med en amorteringstid på 1 upp till 36 månader. Exakt hur mycket man får låna beror till stor del på hur ens ekonomiska situation ser ut.

Om man har en ordnad ekonomi, en bra inkomst och saknar betalningsanmärkningar så alla förutsättningar att kunna erhålla ett stort lån hos Frogtails till mycket bra ränta. Exakt hur stora avgifter är för ett lån hos Frogtails beror på hur stor ränta som man ska betala och denna sätts individuellt för varje kund och ligger normalt på 9.9 upp till 39 procent i årsränta.

För varje lån utgår även en lånekostnad på 350 kronor och en aviavgift på 15 kronor. Det betyder att små lån hos Frogtails kan bli väldigt dyrt då kostnaden för ett lån ligger på 350 kronor. Om betalningen uteblir på förfallodagen så kommer man att påföras en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor. Dessutom tar Frogtail ut en dröjsmålsränta med 3 procent per månad till dess att betalningen är genomförd.

Villkor för att låna

Eftersom Frogtails gör individuella kreditbedömningar som sedan ska ligga som underlag för den ränta som varje kund ska betala så är en ordnad ekonomi en bra förutsättning för att kunna erhålla en bra ränta på sitt lån. Personer som har betalningsanmärkningar eller en sämre ekonomi kan även de beviljas lån men de kan dock få betala en högre ränta för sina lån då det kan vara svårare för Frogtail att kreditpröva och göra en bedömning av betalningsförmågan.

Frogtail beviljar lån till personer som uppfyller följande villkor.

– Att man har fyllt 18 år
– Att man är folkbokförd i Sverige
– Att man har ett registrerat svenskt mobiltelefonnummer
– Att man har en taxerad inkomst
– Att man inte har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, betalningsanmärkningar kan gå bra

Trots att Frogtail erbjuder avbetalningslån med en löptid på upp till 36 månader så har man valt att inte använda sig av UC.

Utbetalning av lån och öppettider

Hos Frogtail så ansöker man om lån direkt på hemsidan. Innan ett lån beviljas behöver man själv godkänna ett låneförslag från företaget. Om man godkänner låneförslaget så får man sedan sitt lån utbetalt. Frogtail betalar ut pengarna samma dag för ansökningar som blivit godkända före klockan 13 och senast nästkommande vardag för ansökningar som godkänts efter klockan 13.

Frogtail har öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 20:00. Under helger så har man öppet mellan klockan 10:00 och 17:00.

Frogtail använder sig av Nordea för utbetalningar vilket innebär att kunder som har konto i Nordea kan få sina pengar lite snabbare.

Vad är positivt och vad är negativt

Frogtail använder sig av individuell räntesättning vilket gör att personer med ordnad ekonomi kan erhålla större lån till en mycket förmånlig ränta. Man accepterar även personer som har fyllt 18 år och personer som har betalningsanmärkningar.

Lite krånglig process när man ansöker om lån första gången. Man får inte veta några priser för lånet förrän man har skickat in ansökan och fått tillbaka ett låneförslag, som måste godkännas först innan man får sitt lån beviljat och utbetalt.