Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
flexlimit

Nytt snabblån
3000-15 000 kr 1-24 mån 522-2250 kr 20 år
Ansök nu

Flexlimit är ett lånebolag som erbjuder ett flexibelt lån där man istället för att erbjuda olika belopp att låna erbjuder en kredit på upp till 15 000 kronor så man sedan själv kan välja vilket belopp som man vill ta ut, upp till den kreditlimit som man har fått. Det innebär att man bara behöver ta ut det belopp som man behöver för stunden och bara betala ränta för detta belopp men att man har tillgång till ytterligare pengar om behovet skulle uppstå i framtiden.

Flexlimit drivs av C Finance AB, som även driver lånesajten Meddelandelån. Verksamheten påbörjades redan år 2006 då en grupp svenskar öppnade kontor i Uppsala och började erbjuda privatpersoner snabblån. Verksamheten har senare överlåtits till C Finance OY, som är ett finskt finansbolag.

Lån och avgifter

Eftersom Flexlimit erbjuder sina kunder en kredit på 5 000, 10 000 eller 15 000 kronor så kan man ta ut det belopp som man själv är i behov av, så länge det beloppet inte överstiger krediten. Man ansöker om en kredit på Flexlimits hemsida, vilket oftast blir beviljat inom någon timme under företagets öppettider. När man har fått sin kredit beviljad så kan man direkt begära ett uttag, vilket betalas ut omgående till ens konto. Om man har behov av ett lån på 5 000 kronor och får en kredit beviljad på 10 000 kronor så har man möjlighet att kunna ta ut ytterligare upp till 5 000 kronor om man hamnar i en situation där man behöver ett ytterligare tillskott till hushållskassan

Flexlimit tar inte ut några uppläggningsavgifter eller aviavgifter för sina lån utan enbart en fast ränta på den kredit som man har utnyttjat. Räntan för lånet är enligt följande.

– Kreditlimit på 5 000 kronor har en ränta på 9,9 procent per månad
– Kreditlimit på 10 000 kronor har en ränta på 8,7 procent per månad
– Kreditlimit på 15 000 kronor har en ränta på 7,4 procent per månad

Minsta belopp att betala varje månad är 15 procent av den utestående krediten, dock minst 1 500 kronor. Eftersom detta inte är ett snabblån med en fast kredittid så kan man inte förlänga sin förfallodag utan lånet ska betalas enligt avtalat senast på förfallodagen varje månad. Om man inte kan betala på förfallodagen så får man en påminnelse där man får betala en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta till dess att skulden är betald.

Villkor för att låna

Flexlimit har följande krav på låntagaren för att bevilja en kredit.

– Inga betalningsanmärkningar
– Ha fyllt minst 20 år
– Är folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svenskt personnummer
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang
– Ha en fast inkomst

Man får inte heller ha några utestående lån eller misskött sina betalningar tidigare till Flexlimit eller till Meddelandelån, som har samma ägare som Flexlimit. Flexlimit anlitar inte UC i samband med kreditprövningen.

Utbetalning av lån och öppettider

Man kan ansöka om en kredit dygnet runt, årets alla dagar. Man får direkt besked om man får sin kredit beviljad eller inte. Uttag kan ske under Flexlimits öppettider som är under vardagar mellan klockan 07:30 och 22:00, under lördagar mellan klockan 09:30 och 17:00 och under söndagar mellan klockan 12:00 och 16:00.

Utbetalningar sker inom 15 minuter och om man har konto i Nordea eller Handelsbanken så har man sina pengar på kontot omgående, även under kvällar och helger. I annat fall får man sina pengar insatta på kontot nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Flexlimit har överlägset bra öppettider som möjliggör för låntagare att kunna erhålla pengarna exakt då som de behöver dessa som bäst. Att man erbjuder en kredit istället för ett fast lånebelopp kan också vara positivt, om man är i behov av ytterligare uttag i en nära framtid. En liten risk finns dock att man gör uttag på sin kredit utan att man egentligen behöver det.

Snabba utbetalningar och att man inte använder UC vid kreditbedömningarna är andra saker som hamnar på plussidan.

Även om man bara betalar ränta för den kredit som man utnyttjar så är det ett ganska dyrt lån i längden. Risken är även stor att man lånar mer än man egentligen tänkt från början, bara för att man får en kredit som är högre än det lånebehov som man har.