Snabblån
Betyg Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Ansök nu
ferratum 500-20 000 kr 30-90 dagar 0-1117 kr 21 år 15000 kr Ansök nu

Ferratum har tillhandahållit konsumentkrediter eller så kallade snabblån på den svenska marknaden sedan år 2005 och är därmed ett av de äldsta lånebolagen i Sverige som erbjuder snabblån. Hos Ferratum kan man välja mellan två olika tjänster, antingen Ferratum Micro, vilket är ett snabblån på mellan 500 kronor upp till 4 000 kronor med en kredittid på 30 dagar. Det andra alternativet är Ferratum Credit där man får en kredit beviljad upp till ett belopp av 15 000 kronor som man sedan själv kan göra uttag från när behovet finns. Detta lån löper med en amorteringstid på 12 månader.

Lånesajten Ferratum ägs och drivs av det maltesiska företaget Ferratum Bank p.l.c. Man följer de lagar och förordningar som åläggs ett finansbolag på Malta men även de lagar och förordningar som gäller för att bedriva finansiell verksamhet i Sverige och som kontrolleras av Finansinspektionen. Ferratum Bank har idag 500 anställda med verksamhet i flera länder.

Lån och avgifter

När de gäller de snabblån som Ferratum erbjuder under namnet Ferratum Micro så kan man låna mellan 500 kronor upp till 4 000 kronor med en löptid på 30 dagar. Har man behov av ett större lån så kan man ansöka om en kredit, som går under namnet Ferratum Credit, där man kan få en kreditlimit på upp till 15 000 kronor. Då kan man själv bestämma hur mycket pengar man ska ta ut och man kan även göra flera uttag, om man inte överskrider den kreditlimit som man har fått. Ferratum Credit amorterar man under en tid av 12 månader. Om man har skött sina betalningar under 6 månader så kan man ansöka om att få en utökad kredit på högst 20 000 kronor.

Ferratum tar inte ut någon uppläggningsavgift eller aviavgifter för sina snabblån För snabblån med en kredittid på 30 dagar tar man ut en fast lånekostnad. Nedan följer exempel på kostnader när man lånar med en kredittid på 30 dagar.

– Låna 1 000 kronor, ränta 250 kronor, återbetala 1 250 kronor
– Låna 3 000 kronor, ränta 750 kronor, återbetala 3 750 kronor
– Låna 4 000 kronor, ränta 1 000 kronor, återbetala 5 000 kronor

Om man är i behov av ett större belopp så kan man ansöka om Ferratum Credit med en återbetalningstid på upp till 12 månader. Då betalar man endast ränta på den kredit som man har utnyttjat. Räntan för lånet ligger på 9,45 procent per år, vilket ger en årsränta på 113,4 procent.

Hos Ferratum har man möjlighet att kunna förlänga sitt lån mot en kostnad med 14 eller 30 dagar, om man inte kan betala lånet senast på förfallodagen. Om man inte kan betala sin faktura för ett snabblån senast på förfallodagen så kommer man att få en påminnelse där man påförs en förseningsavgift och en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor.

Villkor för att låna

Ferratum erbjuder lån till de personer som uppfyller nedanstående krav

– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar äldre än 6 månader är okej
– Ha fyllt minst 21 år
– Har en taxerad inkomst
– Är folkbokförd i Sverige
– Har ett svensk mobiltelefonabonnemang
– Inneha en giltig e-postadress

Ferratum använder sig inte av UC i samband med kreditbedömningar utan istället samarbetar man med Creditsafe.

Utbetalning av lån och öppettider

Ferratum godkänner och gör utbetalningar av låneansökningar under företagets öppettider som är under vardagar mellan klockan 08:00 och 21:00 och under helger mellan klockan 11:00 och 17:00. Om man har sitt konto hos Nordea så får man sina pengar insatta direkt, även under kvällar och helger. Har man sitt konto i annan bank kommer pengarna in senast under nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Ferratum erbjuder snabblån upp till 4 000 kronor och en kredit på upp till 15 000 kronor. Första månaden för krediten är räntefri vilket gör att desto fortare man betalar tillbaka sin kredit desto billigare blir den. Positivt är även att Ferratum har öppet till sent på kvällen och under helger vilket innebär att personer som har sitt bankkonto hos Nordea kan få sina pengar även efter det att banken är stängd. Att Ferratum inte använder sig av UC och accepterar personer med betalningsanmärkningar är också ett plus.

Ferratum har en gräns på endast 4 000 kronor för snabblån, vilket är i minsta laget. Man tar dessutom ut ganska höga kostnader för sina lån vilket gör att Ferratum hamnar bland de dyrare lånebolagen på marknaden.