Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund
euroloan

Nytt snabblån
2000-50 000 kr 1-24 mån 200-10 000 kr 18 år
Ansök nu

Euroloan erbjuder den nya generationens kreditlån där man har gått ifrån att låna ut pengar till fasta belopp och istället erbjuder en kredit där man själv bestämmer hur mycket pengar man vill ta ut. Hos Euroloan kan man få en kredit på upp till 50 000 kronor.

För att få en kredit så fyller man i en ansökan på Euroloans hemsida. Man får direkt ett preliminärt besked om ens kredit är godkänd eller inte. Under företagets öppettider så granskas kreditansökan och godkänns snarast och därefter kan man göra uttag från sin kredit.

Det tar inte längre tid att ansöka om en kredit än vad det tar att ansöka om ett snabblån, pengarna utbetalas precis lika fort som om man hade ansökt om ett snabblån hos ett annat bolag.

Euroloan ägs och drivs av Euroloan Finance AB som ingår i Euroloan Group, som är ett finskt finansbolag som erbjudit privatpersoner lån sedan år 2007. Euroloan Group erbjuder konsumentlån i flera olika länder runt Östersjön vilket även innebär att det finns en hel del kunskap och resurser bakom Euroloan.

Lån och avgifter

Hos Euroloan så ansöker man om den kredit som man önskar erhålla. Krediten kan variera från 2 000 kronor upp till 50 000 kronor, med en återbetalningstid p mellan 4 och 24 månader, men det är slutligen Euroloan som beslutar om vilken kredit som varje låntagare får vilket baseras på låntagarens ekonomiska situation.

Det tar bara några minuter att ansöka om krediten och man får besked omgående om man får sin kredit beviljad eller inte. Därefter kan man direkt ta ut pengar till sitt konto upp till den kredit som man erhållit.

Att få en kredit hos Euroloan kostar ingenting då företaget inte tar ut några uppläggningskostnader eller andra avgifter för att lägga upp en kredit. Dock betalar man en månatlig kostnad på 50 kronor och dessutom en uttagsavgift på 8 procent på det belopp som man tar ut. Därefter så betalar man en endast en nominell, rörlig ränta motsvarande 10 procent per år för den utestående krediten.

Nedan följer ett exempel på kostnaderna, som består av uttagsavgift, månadskostnad och ränta, vid en utnyttjad kredit med en löptid på 6 månader.

– Låna 3 000 kronor, ränta + uttag 885 kronor, betala 3 885 kronor, 648 kronor per betalning
– Låna 5 000 kronor, ränta + uttag 1 275 kronor, betala 6 275 kronor, 1 046 kronor per betalning
– Låna 10 000 kronor, ränta + uttag 2 165 kronor, betala 12 165 kronor, 2 028 kronor per betalning

Hos Euroloan kan man inte förlänga förfallodatum eller delbetala sina månadsavgifter utan man betalar löpande den månadsavgift som gäller för den utestående kredit som man har utnyttjat. När man har gjort uttag upp till sin kreditlimit så kan man göra nya uttag först efter att man har gjort en ny månadsinbetalning och därmed skapat ett nytt låneutrymme. Om man inte kan betala senast på förfallodagen så får man en påminnelse där man även får betala en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och en dröjsmålsränta.

Villkor för att låna

För att få en kredit beviljad hos Euroloan så behöver man uppfylla nedanstående villkor
.
– Inget skuldsaldo hos Kronofogden, betalningsanmärkningar kan vara okej
– Ha fyllt minst 18 år
– En fast inkomst
– Inneha ett svenskt personnummer
– Folkbokförd i Sverige
– Inneha ett BankID eller en E-legitimation

Euroloan får sina kreditupplysningar från UC vilket innebär att varje kreditupplysning registreras.

Utbetalning av lån och öppettider

Euroloan behandlar alla ansökningar under företagets öppettider. Har man fått en kredit beviljad så kan man begära ett eller flera uttag upp till sin kreditlimit. Utbetalningen av uttag som begärts före klockan 15:00 betalas ut samma dag medan uttag efter klockan 15:00 och under helger betalas ut nästkommande vardag. Har man Nordea som bank så får man in pengarna på kontot omgående i annat fall så kommer pengarna in på kontot senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Euroloan erbjuder inte några så kallade snabblån utan istället så kan man ansöka om en kredit hos Euroloan, vilket går lika snabbt som att ansöka om ett snabblån. Man får besked direkt om man får sin kredit beviljat och kan omgående göra ett uttag.

Även om det kostar en del att utnyttja sin kredit så tynger inte återbetalningen ned ekonomin lika mycket som ett snabblån som ska återbetalas på 30 dagar. Det är också positivt att Euroloan kan acceptera låntagare med betalningsanmärkningar.

På minussidan hamnar bland annat att Euroloan använder sig av UC och inte har öppet på kvällar.