Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund

Nytt snabblån
1000-30 000 kr 2-64 mån 24-11838 kr 20 år
Ansök nu

Om Credway

Credway är ett ganska nytt lånebolag som grundades år 2015 och som under det senaste året har erbjudit kostnadseffektiva lån till privatpersoner. Hos Credway kan man ansöka om en kredit på mellan 1 000 kronor upp till 30 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 5 år.

För den kredit som man väljer att utnyttja så betalar man endast en förmånlig ränta samtidigt som amorteringsplanen för krediten är mycket bra planerad vilket innebär att ett stort uttag med en längre amorteringsplan inte behöver påverka ens privatekonomi så hårt i längden.

Att man även kan välja att betala tillbaka hela krediten med en gång gör även att Credways lån blir mycket billigare än vad ett snabblån är och är också ett av skälen till att Credway har en prisgaranti där de garanterar att de har de billigaste lånen på marknaden för privatpersoner.

Man ansöker om en kredit på Credways hemsida och man får direkt besked om man får krediten beviljad eller inte. Därefter så kan man göra snabba uttag av sin kredit till sitt bankkonto. För att identifiera sig så kan man använda MobiltID, Nordea BankID eller e-legitimation. Det går även bra att manuellt verifiera sin identitet, vilket sker under Credways öppettider.

Credway är ett varumärke som ägs av Northmill AB, som är ett företag som erbjudit finansiella tjänster till privatpersoner sedan år 2005 genom bland annat lånesajten Easycredit och senare även Credigo. Northmill är ett av de företag som varit snabba på att anpassa sina lån efter marknadens behov och framför allt för att underlätta för låntagarna så att deras månadsekonomi inte ska påverkas så hårt i samband med att de tar ett lån.

Lån och avgifter

Credway tillhandahåller krediter till privatkonsumenter på mellan 1 000 kronor upp till 30 000 kronor med en återbetalningstid på upp till cirka 5 år. Tack vare att man själv kan välja hur länge man vill betala av på den utnyttjade krediten så är Credways kreditlån ett bra alternativ till de allra flesta låneformer och lånebolag på marknaden som erbjuder mindre lån till privatpersoner.

För den kredit som man utnyttjar hos Credway så betalar man endast en ränta som ligger på 2,42 procent per månad på det utestående beloppet. Det tillkommer inga uppläggningsavgifter, ansökningsavgifter, årsavgifter eller aviavgifter vilket gör att även små lån blir väldigt billiga hos Credway.

Om man exempelvis tar ut 1 000 kronor av sin kredit så kan man själv bestämma om man ska betala tillbaka allt redan första månaden, vilket innebär att man betalar tillbaka 1 024 kronor för en kredit på 30 dagar. Om man istället vill delbetala lånet så kan man betala av en kredit på 1 000 kronor under fem månader med 250 kronor per månad under 4 månader och slutligen med 65 kronor den femte månaden. Det innebär att ett lån med en kredittid på 4 månader endast kostar 65 kronor.

För större uttag så är amorteringsplanen mer flexibel och här sjunker månadsbeloppet som man ska återbetala med tiden vilket gör att krediten inte blir en så tung post i månadsekonomi, trots att man betala tillbaka över en längre tid på upp till 5 år.

Villkor för att låna

Credway är ett modernt lånebolag som gör individuella kreditbedömningar baserat på dels historisk ekonomi men även på hur låntagarens ekonomiska situation ser ut idag. Det gör att det går att erhålla ett lån hos Credway även om man har betalningsanmärkning så länge man har en ordnad ekonomi idag.

Credway använder sig inte av UC vilket innebär att det inte kommer att registreras att en kreditupplysning har lämnats ut.

– Vara minst 20 år
– Vara folkbokförd i Sverige
– Inneha ett svenskt bankkonto
– En taxerad inkomst på minst 120 000 kronor
– Betalningsanmärkningar accepteras om skuldsaldo saknas hos Kronofogden

Utbetalning av lån och öppettider

Efter att man har fått sin kredit beviljad, vilket man kan ansöka om alla dagar på året, dygnet runt, på Credways hemsida, där man även direkt får besked om man får sin kredit beviljad eller inte så kan man göra uttag från sin kredit.

Uttag hanteras av Credways under dess öppettider som är vardagar mellan klockan 07:00 och 21:00 och under helger mellan klockan 10:00 och 18:00.

Utbetalningar sker alltid inom en timme efter att man har begärt ett uttag vilket innebär att om man har Swedbank eller Handelsbanken så har man sina pengar på kontot
inom en timme, även under kvällar och helger. I annat fall så får man in sina pengar på kontot senare samma vardag eller senast nästkommande vardag.

Vad är positivt och vad är negativt

Credway är ett mycket bra lånebolag som dels erbjuder lån till mycket bra ränta, utan några övriga avgifter, vilket gör att även små lån blir mycket billiga, men som även har bra öppettider vilket innebär att man kan erhålla sina pengar även under kvällar och helger.

Credway accepterar även låntagare med betalningsanmärkningar och använder sig inte av UC i samband med sina kreditprövningar.