Snabblån
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund
cash2you
3000-25 000 kr 1-5 år 492-22 760 kr 20 år
Ansök nu

Om man är i behov av ett lån på upp till 25 000 kronor så erbjuder Cash2You lån på mellan 3 000 kronor upp till 25 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 år upp till 5 år. Det gör att lånen passar personer som vill låna utan att tynga ned sin ekonomi under samma månad, som med ett snabblån.

Cash2You har även en mycket moderat kreditbedömning där den historiska ekonomin inte är lika viktig som dagens eller framtidens ekonomi.

Har man betalningsanmärkningar så går det oftast bra att låna hos Cash2You, så länge man inte har obetalda skulder och att man har en inkomst som möjliggör att man kan återbetala lånet.

Cash2You är ett dotterbolag till JSM Capital AB, som även driver lånesajten Cashbuddy, som har liknande lån och tjänster som Cash2You. Trots att man har ett utestående lån hos det ena lånebolaget så kan man även ansöka om och få beviljat ett lån i av det andra lånebolaget, vilket är ganska ovanligt normalt bland andra företag som också har flera olika lånesajter.

Lån och avgifter

Hos Cash2You så ansöker man om ett lån direkt på deras hemsida. Om man har ett BankID eller en e-legitimation så kan man signera låneavtalet direkt och därefter så får man ett preliminärt besked omgående på skärmen och ett slutligt besked inom 24 timmar.

Har man inte BankID eller e-legitimation så får man låneavtalet hemskickat och sedan efter att man skrivit under och skickat in dessa så beviljas lånet inom 24 timmar från att Cash2You erhållit lånehandlingarna. Man får alltid besked direkt på skärmen om man kommer att få lånet beviljat eller om man blir nekad.

Cash2You erbjuder lån på mellan 3 000 kronor upp till 25 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 5 år. För lånet utgår en fast ränta på 29,17 procent per år. Det finns inga uppläggningsavgifter, ansökningsavgifter eller aviavgifter utan man betalar endast ränta på det belopp som man har lånat.

Det gör att ett lån hos Cash2You inte behöver bli så dyrt och betunga ens privatekonomi lika hårt som ett snabblån kan göra. Dessutom har man rätt till två betalningsfria månader varje år.

Om man får problem med att betala sin amortering på förfallodagen så får man en påminnelse där man påförs en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kronor och dröjsmålsränta från förfallodagen tills betalningen har skett motsvarande 33,4 procent per år.

Eftersom Cash2You endast erbjuder lån med en minsta amorteringstid på 12 månader så blir kostnaden per månad inte så stor. Se exempel nedan.

– Låna 3 000 kronor, ränta 492 kronor, betala 291 kronor per månad
– Låna 5 000 kronor, ränta 820 kronor, betala 485 kronor per månad
– Låna 15 000 kronor, ränta 1 308 kronor, betala 1 359 kronor per månad

Villkor för att låna

Cash2You har ett humant sätt för att kreditpröva varje låneansökan vilket innebär att man kan få ett lån även om man har en eller till och med flera betalningsanmärkningar så länge som dessa skulder är betalda sedan tidigare. Istället ser man över hur varje låntagares framtida betalningsförmåga ser ut vilket innebär att man vill att den som lånar har en inkomst som gör det möjligt att de kan betala tillbaka sitt lån.

Cash2You kräver följande för att bevilja lånet.

– Betalningsanmärkningar är okej, om skulderna är betalda
– Minst 20 år eller fylla 20 år inom det innevarande kalenderåret
– Har ett svenskt personnummer
– Har en inkomst som står i relation till det belopp som man vill låna
– Är folkbokförd i Sverige

Cash2You anlitar UC för sina kreditupplysningar.

Utbetalning av lån och öppettider

För återbetalning av lånet så ska ens konto anslutas till autogiro, vilket kan ta upp till 2 dagar, därefter så får man sina pengar utbetalda. Det betyder att det tar cirka 2-4 dagar innan man får sina pengar, efter man har ansökt om ett lån.

Cash2You har öppet alla vardagar mellan 09:00 och 12:30. Lördagar och söndagar har man stängt.

Vad är positivt och vad är negativt

Cash2You erbjuder lån med en amorteringstid på upp till 60 månader med rimliga räntor, jämfört med ett snabblån. Man kan låna från 3 000 kronor upp till 25 000 kronor och är ett bra alternativ till snabblån om man har möjlighet att vänta 2-4 dagar på sina pengar.

På minussidan så hamnar de långa utbetalningstiderna, som kan vara så långa som upp till en vecka och att Cash2You anlitar UC för sina kreditupplysningar, vilket innebär att registerutdraget registreras så andra låneinstitut och banker kan se.